Telstar/Dé Register Makelaar 1 pakt eerste zaalwinst na prachtige comeback

De eerste thuiswedstrijd van Telstar in De Slag was een wedstrijd met drie gezichten: een furieuze start, 20 minuten zand in de motor en een goede tweede helft.

De ploeg van Daan van der Klis liet zien als een hecht team te kunnen spelen. het wist daardoor in de extremis de punten in Hoevelaken te houden.

Om 19.30 uur stonden Telstar 1 en ZKC ’31 1 klaar om de wedstrijd aan te vangen. Beide ploegen hadden hun eerste wedstrijd verloren en wilde graag de tweede wedstrijd van het seizoen met punten afsluiten. Na een weergaloze doorloopbal van de pupil van de week startte Telstar sterk. Binnen 20 seconden werd de 1-0 gescoord. Ook ZKC wist snel tot de eerste goal te komen, maar deze luidde een vlammende 10 minuten voor Telstar in. De goals vielen als rijpe appels. Al snel stond Telstar op een ‘comfortabele’ 6-1 voorsprong.

Dit was het moment dat ZKC een time-out nam en Telstar zand in de motor kreeg. Het tempo ging omlaag. Dat resulteerde in minder uitgespeelde kansen en passfouten. De goals vielen minder snel. Voor ZKC vielen ze wel. Een 7-3 achterstand veranderde in een 7-9 voorsprong. Zowel aanvallend als verdedigend liet Telstar zich een kwartier lang aftroeven.

Het rustsignaal kwam geroepen voor de ploeg bij een 10-14 achterstand.

In de rust werd duidelijk besproken wat er beter moest en benadrukt dat ondanks de vier punten achterstand een overwinning nog prima mogelijk was. Werklust en als team spelen zouden daarin cruciaal zijn en dat werd letterlijk opgepakt.
De eerste drie goals die vielen waren voor Telstar en de spelers en het publiek voelde dat er nog veel mogelijk was. Ondanks dat ZKC telkens bleef antwoorden met goals wist Telstar beetje bij beetje dichterbij te komen. Na wat tactische wissels, waarbij Arjan Westeneng en Joost Geluk van vak wisselde, kreeg ZKC het steeds moeilijker. Zo werd voor de eerste keer in de tweede helft de gelijkmaker gescoord op 19-19. ZKC bleef antwoorden en de ploegen scoorde om en om tot 22-22.

Toen brak de laatste minuut aan.

ZKC was op dat moment bezig een aanval op te zetten, maar die werd afgebroken door een aanvallende fout. De bal kwam binnen in het aanvalsvak met de wetenschap dat dit de kans was om de voorsprong te pakken en daarmee de wedstrijd te winnen. Rustig en lang werd er gezocht naar een goede schotkans en na het eerste schot werd dit opnieuw gedaan. De rebound stond goed. Esther van Voorn kwam in de aangeef en Lois de Korte werd matchwinner door van ver de bevrijdende 23-22 binnen schieten. De laatste aanval van ZKC werd gemist. Nadat de bal onderschept was, werd er feest gevierd.