Overwinningstrein van Flevo waterpolodames dendert door

Foto:

TWELLO – De tegenstander, het derde damesteam van Proteus (derde op de ranglijst) stond vooral bekend om fysiek spel.

Daarom was het voor de Nijkerkse dames duidelijk: gebruik maken van een snelle contra en slim blijven spelen. Jette Bokkers lag in het doel, en jeugdspeelster Lara van der Vliert viel in.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het al duidelijk dat Flevo beschikte over een stuk meer snelheid dan de thuisploeg. Zo wisten de dames al na een minuut spelen de 1 op het scorebord te zetten: Jill van der Glas verraste met een ijzersterk afstandsschot de keepster. Charlotte van Hamersveld kon daarna scoren door een onderschepping van en een prima pass van Linda van der Kraats.

De tweede periode begon met een pressing over het hele veld. Dit gaf meer effect. Thalia Zwart opende de periode door de bal slim af te pakken en de keeper te omzeilen. Van der Glas schoot daarna superieur raak. Hamersveld wist ook een 1-0 situatie te benutten. Van der Glas deed een minuut hetzelfde. Jette Bokkers stoptre in de laatste 20 seconden nog een strafworp. Zo liepen de dames deze periode uit naar een stand van 0-7.

Door goed druk te houden kon Thalia Zwart twee keer achter elkaar binnen 20 seconden scoren. Linda van de Kraats sloot deze periode af door een vrije bal buiten de 6 meter met een mooie boogbal over de keepster in de goal te leggen.

De laatste periode stond in het teken van voor elkaar spelen en zorgen dat er snel een reactie werd gegeven aan de fouten van de tegenstanders. Linda van der Kraats ging keepen. De dames begonnen gelijk strak met pressen waardoor Hamersveld haar derde doelpunt van de avond in de touwen schoot. Hamersveld had officieel zelfs haar vierde doelpunt maar die goal werd, samen met 3 andere doelpunten, afgekeurd. Bokkers passeerde daarna de keepster met een goed schot.

De tegenstander had eindelijk een reactie op het spel van Flevo. Nadat in eerste instantie een doelpunt van Bokkers werd afgekeurd door de scheidsrechter wist Proteus de 0 van het bord te krijgen. Bokkers en Van der Glas waren nog niet klaar met de wedstrijd en schoten er beiden nog 1 in waardoor de wedstrijd eindigde met een stand van 1-13 in het voordeel van Flevo.

Het was alles bij elkaar een rumoerige wedstrijd.  Met deze overwinning is het de zevende wedstrijd die de dames hebben gewonnen. Flevo wordt hierdoor ook wel gezien als een ‘geduchte tegenstander die niet in deze klasse thuishoort’. En dat gaan ze volgende week in Nijkerk weer waar maken tegen de nummer 9 van de ranglijst Aquapoldro 2 uit Apeldoorn om 20.15.

bijdrage van Jette Bokkers

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen