Flevo Heren winnen ruim van Nunspeet

Foto:

Afgelopen zaterdag mochten de heren van het eerste team van Flevo Nijkerk het opnemen tegen het derde herenteam van Nunspeet in het Jaap van der Krol Bad.

Volgens coach Richard Deuzeman zouden de heren van Flevo in staat zijn een overwinning binnen te halen, mits het team goed samenspel liet zien.

Met het doel voor ogen begonnen de heren van het eerste uiterst gefocust aan de eerste periode. Na een mooi aantal passes kwam de bal bij Piet-Heimen Bokkers aan, die vervolgens de openingsgoal wist te maken. In de verdedigingsfase maakte het uit-team een aanvallende overtreding die resulteerde in een 5-meter. Deze penalty werd genomen door Jelle Wiersma die hieruit een doelpunt wist te maken. Tijdens een aanval van Flevo werd er een overtreding gemaakt door de Nunspetenaren, die vervolgens met een man minder moesten verdedigen. Piet-Heimen Bokkers maakte wederom een goal. In de laatste 5 seconden van de eerste periode wist Nick Geluk nog een mooie vrije plek in het veld te vinden en sloot de periode af met 4-0.

Aan het begin van de tweede periode kwam Ruben van den Bor op de midvoor positie aan en maakte de 5-0. Vervolgens maakte een tegenstander een overtreding die resulteerde in een man meer voor Flevo. De scherpe Jelle Wiersma kon hieruit vlug de stand 6-0 maken. Gedurende de laatste twee minuten van de 2e periode vlogen er nog 2 ballen van Ruben en 1 bal van Patrick Zwart in het net, wat de periodestand 9-0 maakte.

Koelbloedig gingen de Nijkerkers de derde periode in, waarbij Ruben van den Bor gemakkelijk de 10-0 wist te maken. Enkele speelminuten later maakte Nick Geluk een uitstekende goal. Piet-Heimen Bokkers wist vervolgens uit een overtalsituatie te scoren, wat de stand tot 12-0 bracht voor de heren van Flevo. Doordat de heren van Flevo te makkelijk gingen denken, wisten de tegenstanders 2 tegendoelpunten te maken, die de periode afsloten met 12-2.

Tijdens de laatste periode werd er een beetje laks gespeeld door de heren van Flevo waardoor de tegenstanders wederom 2 doelpunten wisten te maken. Mike van Kempen werd de gemakszuchtigheid een beetje zat en reageerde deze af door de 13-4 te maken. Tot slot mocht Patrick Zwart gedurende de laatste 10 seconden de wedstrijd afsluiten met een goal die resulteerde op een eindstand van 14-4 voor het eerste herenteam van Flevo.

De heren hebben deze zaterdag kunnen genieten na een vrij makkelijke pot. De Nijkerkers hebben nu winterstop. Op 11 januari gaat de competitie verder. Dan mogen ze het om 21.00 uur opnemen tegen het tweede team van De Meer uit Culemborg. Dit belooft wederom een mooie pot te worden in het Jaap van der Krol Bad.

bijdrage van Sietse Visschers

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen