Nieuwjaarsvolleybaltoernooi op niveau

Foto:

In januari 1973 begon in Sporthal Strijland voor de eerste keer het Nieuwjaarsvolleybaltoernooi.

47 jaar later, op 4 januari, start editie 47 en zijn de hogere klassen aan de beurt, Vooraf werd de vraag gesteld of er een verrassende nieuwkomer zou opstaan, een outsider zich ging manifesteren of dat een titelkandidaat weer succesvol zou zijn.

De heren

Bij de heren begon de titelhouder Groene KnuppelSss gelijk aan een inhaalrace, omdat de eerste wedstrijd tegen Gloria Perduta met 3-1 verloren ging. Daarna werd er tegen de Knäckebro’s en Antilope gelijkgespeeld, terwijl de overige twee wedstrijden in winst werden omgezet. Antilope en VOKO/Janse Berkhof Tuinen speelden ook wisselvallig en haalden niet hun vertrouwde vorm. Hierdoor kwam het team van Gloria Perduta verrassend in de finale.

In de finale was het kampioen van 2019 echter iets doeltreffender en werd er in de twee sets gewonnen.

De dames

Bij de dames was Kanpai, evenals vorig jaar weer te sterk in de poulefase. Er werd geen een van de 10 sets afgestaan In de finale tegen de nummer twee, een nieuw team uit Barneveld. Madomarmararomaya. In de poule was er nog gewonnen en ook de eerste set werd in winst omgezet en daarna kantelde de wedstrijd en bleek dat dit team net iets constanter was en het won uiteindelijk met 2-1.

Hierdoor is Kanpai onttroond, nadat het al een aantal jaren de titel heeft veroverd. Er wordt nu al uitgekeken naar een revanche op 2 januari 2021.

Recreanten

Op 11 januari zijn de recreanten aan de beurt, maar liefst 28 teams komen in actie in Sporthal Strijland.

In de B. groep is Veldwijk Sportprijzen één van de titelkandidaten. Heijmans is een gevaarlijke outsider voor Voko/ v.d. Pol. De twee nieuwkomers Corlaer college, vorig jaar winnaar van de c. groep en Toppa kunnen nog voor verrassingen zorgen.
In de C. groep gaat Boem Boem Bami, de kampioen uit de D. groep proberen succesvol te zijn. Leut, van de Horst en de Arkers worden misschien wel de opvolger van Corlaer.
In de D. groep zijn meerdere kandidaten die de ereplaatsen kunnen opeisen. De Rehobothschool is zeker weer een kanshebber. Veensche boys is zeker ook een kanshebber al is het in deze poule lastig aan te geven omdat hier veel nieuwe teams spelen.

Bij de dames strijden vijf teams om de eer en is Centraal Bouw zeker weer de titelkandidaat, maar de dames van Loonbedrijf Verhoef kunnen ook een belangrijke rol spelen.

Het is tot nu toe een groot succes geweest en 11 januari belooft een prachtige toernooi dag te worden. Het programma staat op de website van Revonij.
De organisatie is ook al bezig met de voorbereidingen voor de competitie die op 19 februari van start gaat. Inschrijfformulieren zijn te vinden op de site van Revonij.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden