Flevo heren verslaan Aquapoldro H3

Foto:

APELDOORN –┬áZaterdag 18 januari gingen het heren team van Flevo op bezoek bij Aquapoldro H3.

In oktober hadden de Nijkerkers thuis met ruime cijfers (18-8) van Aquapoldro gewonnen. Een overwinning in de uitwedstrijd leek dan ook wel mogelijk. De coaching werd deze keer gedaan door Ronald Bokkers. Het team werd aangevuld door Evan Guliker en enkele jeugdspelers van JO17.

Flevo begon niet scherp genoeg. Al binnen 14 seconden kwam de thuisploeg op voorsprong. Daarna gingen de Nijkerkers veel druk zetten. Dit gaf succes, want door een benutte strafworp van aanvoerder Jelle Wiersma en twee normale doelpunten nam Flevo een voorsprong (1-3).

In het vervolg van de wedstrijd behield Flevo de voorsprong. De doelpunten moesten vooral komen door snel uit te breken, en dan de vrije man te vinden. De ervaren thuisploeg maakte het met goed verdedigen behoorlijk moeilijk voor de Nijkerkers.

In de derde periode liep Flevo langzaam verder uit. Een bijzonder doelpunt werd gemaakt door Matthijs Jut. Hij wilde een voorzet geven, maar deze verdween rechtstreeks in het doel. Tussenstand (4-7).

De laatste periode wisten beide teams slechts een keer te scoren. Voor Flevo deed Piet Heimen Bokkers dit. De thuisploeg benutte in de laatste minuut een man-meer situatie. Eindstand (5-8).

bijdrage van Tim van Dijkhuizen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden