Goede start sc Hoevelaken in 2020

Gaat de geschiedenis voor sc Hoevelaken zich herhalen?

In 2019 opende Hoevelaken na een uitstekend trainingskamp het nieuwe jaar met vier competitieoverwinningen op rij. Deze winter ging de Hoevelakense hoofdmacht opnieuw naar Ameland voor een heel goed trainingskamp en dat leverde zaterdag direct de eerste overwinning op. Veenendaal werd op Kleinhoven met 2-0 verslagen, waarmee de eerste competitiehelft goed werd afgesloten.

Op 1 februari gaat Hoevelaken naar Rood-Wit, één van de tegenstanders die vorig seizoen in genoemde reeks in hun eigen huis ook aan de zegekar werd gebonden. Lukt het Hoevelaken in 2020 dan toch om mee te doen om de prijzen? Het gat met de koploper is zes punten. Met alle ploegen nog een keer als tegenstander is er derhalve nog van alles mogelijk.

Hoevelaken opende na exact een kwartier de score. Onder het motto ‘driemaal is scheepsrecht’ wist Coen Bos na twee eerdere opgelegde kansen nu wel de doelman van Veenendaal te verschalken. In zijn eerste poging schoot de kleine aanvaller van een meter afstand de bal hoog over, na een gevaarlijke vrije trap van debutant Laurens de Korte. Kort daarna kwam hij oog in oog met de Veenendaalse sluitpost, maar waar de doelman omspelen een optie zou zijn geweest probeerde Coen Bos een schuiver langs de doelman. De bal raakte wel de keeper, maar niet het net. Na exact een kwartier verscheen Bos opnieuw voor de doelman, was hij eerder bij de bal dan de sluitpost en schoof hij de bal eenvoudig binnen.

In de eerste helft profiteerde Hoevelaken gretig van de eigen snelheid via Daniel Bezembinder, Edwin Duijst en Coen Bos, maar omdat de voortzetting steeds net misliep leidden de snelle uitbraken niet tot treffers. Hoevelaken deed zichzelf daarmee uiteindelijk tekort door met slechts een 1-0 voorsprong te gaan rusten.

In de tweede doorgang kwam Veenendaal beter uit de kleedkamer dan Hoevelaken. Het optische overwicht bracht de bezoekers echter geen opgelegde kansen. Doelman Luuk Nijman kwam daardoor geen moment in de problemen.

Na het derde kwart van de wedstrijd te hebben overleefd kwam Hoevelaken zelf ook weer aan aanvallen toe. Via de reeds eerder genoemde snelle mannen kwam Hoevelaken er een aantal keren goed uit, met een tweede treffer van Coen Bos tot gevolg. Tien minuten voor tijd kon hij opnieuw de bal eenvoudig binnen schuiven. Hoevelaken kreeg daarna kans op meer, maar hoewel de eerste fase van de aanvallen er steeds goed uitzag, wist men elkaar in de eindfase onvoldoende te vinden. Laurens de Korte wist verder nog bijna zijn debuut op te leuken met een treffer, maar zijn inzet ging net naast. Aan de andere zijde van het veld werd nog een doelpunt van Veenendaal afgekeurd wegens buitenspel. Hoewel de scheidsrechter van dienst na zijn beslissing een flinke duw kreeg van één van de gasten bracht hij de wedstrijd zonder kaarten over de eindstreep. Hoevelaken kon de eerste drie punten in 2020 bijschrijven en zag mogelijke concurrenten punten verliezen. Hoe mooi wordt de Hoevelakense lente?