Opnieuw grote overwinning voor dames Flevo

Foto:

HATTEM – De dames van Flevo ontmoetten zaterdag 7 maart ZPC Hatto Heim.

Die ploeg staat op de vierde plaats in de competitie. Coach Norbert van der Glas en medespeelster Charlotte van Hamersveld, die herstellende is van een blessure en mét Flevovlag waren mee om het Nijkerkse team naar de overwinning te helpen. De opdracht was pressing hele veld, samenspelen zoals de afgelopen wedstrijden én genieten.

Met het kampioenschap in het vooruitzicht maar met focus op de wedstrijd gingen de dames het water in. Doordat er wekelijks samen getraind wordt, is duidelijk waar ieder z’n sterkte kanten liggen. Een combinatie van snelheid, kracht en ervaring maakt dat de Flevo dames een leuke wedstrijd neer kunnen zetten en het beste in elkaar naar boven weten te halen.

Zo ook in Hattem. Al na 15 seconden werd de wedstrijd geopend door Linda van de Kraats vanaf de midvoor positie. Snel werd duidelijk dat de Nijkerksen weer de betere waren. Er werd sterk verdedigd, waardoor de dames uit Hattem weinig kansen kregen. In de aanval pakte Flevo wat het pakken kon. Zo zwom Thalia Zwart in een aanval van Hatto Heim de bal weg. Daarna gaf ze een pass op Margrita Bolink die met een mooie boogbal scoorde. Hatto Heim kreeg twee keer een kans en benutte die goed. Dat bracht de stand na het eerste part op 2-9.

Het was de kunst om de focus vast te houden en niet hoogmoedig te worden. Miranda van de Vliert blonk uit in haar verdediging als midachter. Ze zag steeds weer de mogelijkheid om de bal weg te tikken uit de hand van de Hattemse midvoor. Na een uitsluiting aan de kant van Nijkerk zag keepster Melissa van der Horst de bal richting het doel van Flevo komen maar ze HATTEM! en pakte zo de aanval weer terug. Margrita Bolink liet zien, dat de trainingen hun vruchten afwerpen. Vanaf de zijkant wachtte ze geduldig tot aanvalster Jette Bokkers goed voor het doel lag. Pas toen gaf ze een strakke pass gaf. Bokkers tikte die vervolgens feilloos achter de keepster. Hattem bleef strijden en de kansen, die ze kregen konden ze afmaken.

De laatste periode startte met 5-19 op het scorebord. De scheidsrechter leek medelijden te krijgen met de dames uit Hattem. Meerdere uitsluitingen aan Flevozijde volgden. De vrije ballen zorgden ervoor dat Hatto Heim meer kansen kreeg en hier ook gebruik van maakten. Flevo liet zich niet van de wijs brengen, want het hadd de 3 punten al in de pocket. Zo werd Leonie van Keulen beloond voor haar vechten waardoor ze voor een overtal situatie zorgde. Door een snelle tikbal met Linda van de Kraats wist Van Keulen de bal strak in de hoek te werken. Met nog enkele seconden op de klok was het Marjolein Berghuis die de bal voor de neus van de tegenstander weg kaapte, snel op Margrita Bolink passte. Die werkte de bal even snel richting Jill van der Glas. Deze koningin onder de afstandsschoten wist met haar 10e doelpunt van de avond de wedstrijd in de allerlaatste seconde af te sluiten met een doelpunt vanaf 15 meter!

Met een uitslag van 9-27 en weer een stap dichterbij een ongeslagen kampioenschap vertrokken de Flevo dames weer trots richting huis.
Volgende week staat een uitwedstrijd bij Swol 1894 in Zwolle op het programma. Daarna volgt op zaterdag 28 maart (aanvang 20:30 uur) de laatste thuiswedstrijd voor de dames van Flevo. Dit zal dan tevens de kampioenswedstrijd zijn!

bijdrage van Verslag van Linda van de Kraats

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden