Voice pakt koppositie

BUNNIK – In een rechtstreeks duel met koploper Celeritas hebben de handbalheren van Voice uitstekende zaken gedaan.

Door met 16-23 te winnen belandde ze op en de eerste plaats van de ranglijst.

Voice kende voorafgaand aan de wedstrijd een uitstekende reeks van zeven overwinningen op rij. De laatste verliesbeurt was uitgerekend tegen Celeritas. Beide ploegen hadden bij aanvang evenveel punten, hoewel Celeritas een wedstrijd minder had gespeeld.

In de openingsfase waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Voice wist de stugge verdediging van de tegenstander te passeren met snelle aanvallen. De ploeg had echter geen antwoord op de slimme combinaties van met name de middenspeler en de cirkelloper van Celeritas. Zo ontspon zich een spannende, gelijk opgaande wedstrijd. Aan het eind van de eerste helft lukte het Voice een kleine voorsprong te pakken. Met een handige, snelle actie van Voice werd de ruststand een seconde voor het fluitsignaal bepaald op 8-11.

In de tweede helft opende Voice de score met een snelle tegenaanval. Celeritas gaf zich niet gewonnen en bleef in het spoor. Net als de eerste helft waren beide ploegen gelijkwaardig. Voice behield een kleine voorsprong. De laatste tien minuten kwam Celeritas minder makkelijk tot scoren en Voice profiteerde optimaal. Met enkele snelle aanvallen werd het verschil langzaam groter. Celeritas had niet meer de kracht om terug te komen. Voice pakte zo een onverwacht ruime overwinning. Door de zege staat de ploeg, met nog twee wedstrijden te gaan, bovenaan.

Het slot van de competitie

Voice moet nog twee wedstrijden spelen, de nummer 2 nog drie. Voice speeltĀ  21 maart om 20:00 in sporthal Strijland tegen HMS/ Achilles en 28 maart in Cothen tegen Fortissimo.
Wint nummer 2 (Celeritas) zijn inhaalwedstrijd komende zondag, dan staan Voice en Celeritas in punten gelijk. Alleen is het doelsaldo van Voice veel beter. 31 doelpunten beter om precies te zijn. In dat scenario worden we pas kampioen als we beide wedstrijden winnen en Celeritas niet drie keer met erg ruime cijfers wint.
Verliest de nummer twee de inhaalwedstrijd, dan wordt Voice bij winst op 21 maart officieus al kampioen. De nummer twee kan dan hooguit in punten nog op gelijke hoogte kan komen, maar staat qua doelsaldo op achterstand