Scott Deroue klaar voor de WK-start in Jerez

Foto:

JEREZ –┬áHet World Supersport 300 seizoen gaat komend weekend (31 juli t/m 2 augustus) van start.

Na een goede voorbereiding met diverse testdagen is Scott Deroue klaar om de strijd aan te gaan. Het gaat zwaar worden voor de rijders, aangezien het extreem warm is in Zuid-Spanje. De World Supersport 300 klasse rijdt zowel komende zaterdag als zondag een race in Jerez.

Na een lange voorbereiding gaat het seizoen dan echt beginnen. De voorbereiding begon met tests in Assen, Zolder en Mettet. Half juli reisde het MTM Kawasaki MotoPort team af naar Motorland Aragon voor een tweedaagse test, waar ook meer WK-rijders aanwezig waren. Een goede krachtmeting op een circuit waar in totaal dit jaar vier races worden verreden. Tijdens de zes WorldSBK evenementen staan iedere keer twee races voor de World Supersport 300 klasse op het programma.

Tijdens de test in Aragon was Deroue op de eerste dag nog wat zoekende naar de juiste afstelling en het gevoel met zijn Kawasaki Ninja 400. Het grote verschil met vorig jaar zijn de slick banden, die nu gehanteerd worden in de Supersport 300 categorie. Maar tijdens de tweede dag werd het gevoel al beter. De vice-wereldkampioen van 2019 reed in totaal 140 ronden over het Aragon circuit. Deze week begon voor het MTM Kawasaki MotoPort team met een afsluitende test op Cartagena.

Deroue en zijn teamgenoten hadden veel rijtijd in de extreem warme omstandigheden, omdat zij samen met nog drie WK-rijders de baan voor zichzelf hadden. Tijdens de eerste dag maakte de 24-jarige coureur veel meters en verbeterde hij het gevoel met de motor nog verder ten opzichte van de test in Aragon. De tweede dag werd gebruikt voor proefstarts, voordat de monteurs de motoren gingen klaarmaken voor de seizoensopener in Jerez.

Komende vrijdag starten de vrije trainingen, gevolgd door de kwalificatie en eerste race op zaterdag. Deze openingsrace gaat om 16:30 uur van start. De tweede race start zondagmiddag om 15:15 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden