Donny van de Beek scoort bij debuut voor Manchester United

STRETFORD – Donny van de Beek heeft in zijn eerste officiële wedstrijd met Manchester United gelijk gescoord.

Van de Beek, die in de 67e minuut inviel voor Paul Bogda. Een klein kwartier later kreeg Van de Beek de bal via een verdediger van Palace voor zijn voeten, waarna de van Ajax overgekomen middenvelder beheerst – diagonaal – raak schoot.

United wist na de aansluitingstreffer van Van de Beek niet door te drukken. Wilfried Zaha bepaalde kort daarna de eindstand (1-3). Zaha had vanuit een penalty ook voor de 0-2 getekend. Kort daarvoor werd een strafschop van zijn ploeggenoot Jordan Ayew nog gekeerd door United-keeper David de Gea. De bezoekers namen al in de zevende minuut de leiding via Andros Townsend.

Voor United was het pas de eerste competitiewedstrijd van het seizoen.