Gepromoveerde Flevodames verliezen eerste wedstrijd.

Foto:

RIJSSEN – Het heeft lang geduurd na de afgebroken competitie of de ranglijst aanvoerende dames zouden promoveren.

Ze hadden 13 wedstrijden op rij gewonnen. Dat werd uiteindelijk beloond met promotie

De dames begonnen afgelopen september met een frisse start aan de trainingen en binnen het team was het een en ander veranderd: de vaste jeugdspeelsters van afgelopen jaren hebben zich definitief bij de dames gevoegd en zijn er een aantal dames gestopt of teruggekomen.

Zaterdag nam het team met 10 speelsters het op tegen De Mors dames 1. Er was nog niet veel bekend over deze tegenstander dus tijdens de voorbespreking, die door de coronamaatregelen via FaceTime werden gedaan, werd er besloten om eerst met een pressing halve veld te beginnen en goed de snelheid binnen het team te gebruiken. Want dat is immers een ijzersterk punt van Flevo.

Zonder publiek en zonder schreeuwende wissels begonnen de dames sterk. De eerste bal was voor de Nijkerkse dames. Ze vielen direct aan, maar een tegenaanval leidde tot het eerste doeltpunt van De Mors. DFlevo dames verdedigde fel en was oplettend in de verdediging. De arbiters vonden dat Jill van der Glas net iets te fel verdedigde en mocht als eerste van het seizoen het veld voor 20 seconden verlaten waardoor de tegenstanders de 2-0 binnen konden schieten. De dames van Flevo moesten nu echt een antwoord geven op het felle spel van de Mors en draaide het spel om. Charlotte van Hamersveld, die deze wedstrijd uitblonk door haar harde werken, wist via de rechtervleugel vrij in te zwemmen en een taterbal in de goal te schieten en zo de stand op 2-1 te brengen. De dames maakten meer en meer gebruik van de fouten van de tegenstander. Door de strakke verdediging kon de keepster haar bal niet goed kwijt, waardoor de Nijkerkse dames een snellere contra kregen. De tegenstander was tevens ook strak aan het verdedigen. Daarom kon  Van der Glas ternauwernood Thalia Zwart vinden Toch ag de laatste kans de bal te pasen naar Jette Bokkers, die de stand weer gelijktrok.

De tweede periode was één ding belangrijk. De tegenstander moe zwemmen. Met de drie wissels op de bank werd er afgesproken dikwijls te wisselen waardoor er steeds frisse dames in het bad lagen. Dat lukte niet helemaal. Het was zo’n fysieke wedstrijd, dat er weinig mogelijkheden waren om te wisselen. Vaste keepster Melissa van der Horst liet goed zien dat ze ook nog aan het opletten was en verhinderde meerdere pogingen van Mors op doel.. Ze liet al helemaal zien dat ze moeilijk te passeren was, toen zij ook nog een strafworp wist tegen te houden. In de aanval ging het moeizamer. Er werden goede aanvallen opgezet, maar het lukte niet om ze in de goal te krijgen. Het enige doelpunt dit partje kwam vanuit een onverwacht schot van de Mors, waardoor zij weer op voorsprong kwamen.

In de derde periode was het doel om de pressing nog hoger op te pakken en vanuit het gehele veld te verdedigen. Zo konden de dames een nog snellere contra opzetten en nog meer profiteren van de snelheid die Flevo bezit. De Mors had namelijk moeite met de sterke verdediging en de oplettendheid van de dames. Zo wist Sabine van den Brom meerdere ballen af te pakken en een contra aanval in te zetten. De dames zaten goed in de wedstrijd en het spel werd een stuk ruiger. Het spel ging heen en weer maar het scorebord veranderde niet.

De laatste periode moesten dames erop of eronder. Na een halve minuut spelen kregen de dames de eerste en ook laatste overtalsituatie van de wedstrijd. Dat leverde voor Charlotte van Hamersveld een paar dreigende kansen, maar resultaat had het niet. De spanning was om te snijden. Vooral de 3 wissels hadden het erg moeilijk. Volgens de nieuwe regels mag er namelijk niet geschreeuwd worden en, als dit wel het geval is, kan dit worden beloond met een rode kaart. De dames kregen goede aanvallen, maar er werd iets minder opgelet in het terugkomen naar de verdediging waardoor de 4-2 werd binnengeschoten. Van der Glas wist hier een antwoord op te geven en met haar fenomenale worp de stand terug te draaien naar één doelpunt verschil. De Nijkerkse dames waren erg in het voordeel, hadden veel meer doelpogingen maar ze gingen er niet gemakkelijk in. Dit bleek ook wel toen het laatste doelpunt in het voordeel van de thuisploeg viel. Zij konden snel reageren op een doelpoging van de Nijkerkse kant, waardoor de eindstand op een 5-3 kwam.

bijdrage van Jette Bokkers

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden