Flevo heren komen net tekort

Foto:

HARDERWIJK –  Afgelopen zaterdag speelde Flevo H1 uit bij de Woelwaters H2.

Opmerkelijk: in het team van de Woelwaters spelen 3 spelers die een verleden bij Flevo hebben.

In de eerste periode kregen beide teams veel kansen. Maar het duurde nog tot de derde minuut voordat Piet Heimen Bokkers het eerste doelpunt scoorde. Woelwaters reageerde met een doelpunt van Patrick Schrijvers. Daarna maakte een speler van de Woelwaters een overtreding en werd eruit gestuurd. Flevo benutte de overtal situatie met een goal van Patrick Zwart (1-2). De thuisploeg kreeg ook een overtal situatie, maar scoorde niet. Flevo kreeg een strafworp. Die werd prima ingeschoten door aanvoerder Jelle Wiersma:1-3.

De tweede periode verliep moeilijker voor Flevo. Er werden wel kansen gecreëerd, maar het scoren lukte niet. Bij Flevo werd Patrick Zwart voor 20 seconden naar de kant gestuurd. Uit deze overtal situatie werd niet gescoord. Toch kwam de thuisploeg dichterbij door een doelpunt van Patrick Schrijvers. De Woelwaters brachten de stand weer gelijk door een doelpunt van Corné van den Broek 3-3.

De derde periode verliep qua score iets beter voor Flevo. In de eerste paar minuten gebeurde er niet veel opmerkelijks. In het begin van de derde minuut werd er een speler van de Woelwaters uitgestuurd. De overtalsituatie leverde Flevo niets op.. Ook in de vierde minuut werd een speler van de Woelwaters voor 20 seconden naar de kant gestuurd. Deze overtal situatie werd wel benut met een prima schot van Evert Guliker, stand 3-4. Bijna direct hierna volgde een treffer van de Woelwaters waarop de stand weer gelijk werd 4-4. Mike van Kempen bracht Flevo weer op voorsprong. Hierna werd een speler van Flevo eruit gestuurd. Een kans voor  thuisploeg om de stand gelijk te trekken. Dat deed ze ook. Kort voor het einde van deze periode zette Evert Guliker Flevo met een hard schot weer op voorsprong  De tussenstand was na periode drie 5-6.

De laatste periode verliep onrustig. Zo werd er een rode kaart getrokken tegen een speler op de kant van de Woelwaters. Hij had al 3 persoonlijke fouten, maar werd ook nog weggestuurd uit het zwembad. Ook de coach van Flevo, Richard Deuzeman kreeg een gele kaart wegens het leveren van commentaar op de leiding. In het begin van de tweede minuut werd er een speler van de Woelwaters uitgestuurd, maar het lukte Flevo niet om te scoren. De thuisploeg maakte weer gelijk door een midvoordoelpunt van Patrick Schrijvers. Rond het einde van de derde minuut werd een speler van Flevo er uitgestuurd en de Corné van den Broek van de Woelwaters bracht de thuisploeg op voorsprong.
Tegen het einde van de wedstrijd werden er nog drie spelers van de Woelwaters uitgestuurd. Maar Flevo wist geen van deze overal situaties te benutten en zo nog een punt mee te nemen naar Nijkerk. Zo werd eindstand van de wedstrijd bepaald op 7-6 voor de Woelwaters.

bijdrage van Tycho van den Brom

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden