Jeugdbadmintonners overtuigend

Foto:

Afgelopen zaterdag speelde de 2 jeugdteams van BC Hoevelaken een inhaalwedstrijd in De Ridderspoor.

Team 1 had in de eerste speelweek niet kunnen spelen omdat meerdere spelers verkoudheidsklachten hadden. De wedstrijd van team 2 was op verzoek van de tegenstanders verplaatst.

Team 1 kreeg Amptmeijer Badminton ’80 uit Wezep op bezoek. Matteo en Daniël begonnen hun dubbelpartij met een spannende game, want pas in een verlenging werden tegenstanders met 22-20 verslagen. Het vervolg was minder spannend, want de tweede game was in mum van tijd gespeeld (21-4). Op baan 2 was Mark ondertussen met zijn enkelpartij begonnen. De eerste punten gingen snel naar Wezep, maar daarna had Mark de partij onder controle en won hij gemakkelijk met 21-8 / 21-9). De volgende dubbelpartij (Mark / Matteo) werd ook in 2 games door BCH gewonnen, beide games in 21-14. Daniël speelde ondertussen zijn enkelpartij tegen Ynte. Het was een ware thriller waarin de stand telkens gelijk opging. Beide heren hadden de kans om de eerste game te winnen, maar Wezep won de eerste game in verlenging met 22-20. De tweede game besloten de heren het nog spannender te maken en vochten ze weer voor ieder punt. Ook deze game werd pas in verlenging beslist, 23-21 voor Wezep. Tussenstand 3-1 voor BC Hoevelaken. De laatste 2 partijen werden ook door Hoevelaken gewonnen. Mark en Daniel wonnen hun dubbelpartij met 21-19 en 21-4 en Matteo won de laatste enkelpartij met 21-8 en 21-17.

Het eindresultaat een klinkende 5-1 zege voor BC Hoevelaken. Door deze winst staat het team nu op een gedeeld tweede plaats met maar 3 punten achter koploper Nijkerk. En valt dus nog van alles te winnen in deze competitie.

Team 2 trad dus aan tegen Barneveld dat zich versterkt zag met een invaller. Tessa en Abe begonnen met een dubbelpartij en wonnen de eerste game met 21-11 en daarmee nam de frustratie bij de tegenstanders direct toe. Dat hielp echter helemaal niet, want de tweede game wonnen Tessa en Abe nog gemakkelijker en won BCH met 21-7. Elise mocht daarna aantreden voor haar enkelpartij tegen de invaller van de tegenstander. Elise was duidelijk een maatje te groot en won met 21-7 en 21-9. De volgende dubbelpartij van Elise en Tessa werd ook gemakkelijk gewonnen door BCH. De dames wisten met 21-10 en 21-8 te winnen. Abe had het iets lastiger in zijn enkelpartij alhoewel de winst niet in gevaar kwam, 21-10 en 21-16. In de laatste twee partijen stelde BCH een 6-0 eindoverwinning veilig. Abe en Elise wonnen hun dubbelpartij met 21-10 en 21-18 terwijl Tessa ook in 2 games wist te winnen. In een mooie partij, tegen haar oud buurtgenootje Sophie, won ze 21-14 en 21-16.

Door de maximale overwinning komt ook team 2 op een gedeelde tweede plaats in de poule. De achterstand naar de koploper lijkt wel te groot ( 6 punten), omdat Castellum tot nu toe alles met 6-0 heeft gewonnen.

Op vrijdag speelde het tweede recreantenteam een competitiewedstrijd tegen BAN in Hoogland. BC Hoevelaken won met 5-3, waar de avond zeer spannend begon. Ben en Gerard verloren hun dubbelpartij zeer zipt met een lange verlenging 21-18 / 27-25). In de andere partijen was het onderlinge verschil groter. De dames, Dorien en Tamara wonnen hun partij gemakkelijk in 2 games en ook in de enkelpartij wisten de dames te winnen. Doordat Hoevelaken ook beide mixdubbel wist te winnen zetten ze een 5-3 overwinning op het bord.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden