Adelinde Cornelissen geselecteerd voor EK dressuur

Foto:

Bondscoach Alex van Silfhout heeft gekozen voor: Marlies van Baalen, Adelinde Cornelissen, Dinja van Liere en Hans Peter Minderhoud. Thamar Zweistra is aangewezen als vijfde ruiter en zal ook mee gaan naar trainingskamp.

De titelstrijd is van 7 tot en met 12 september bij Hof Kasselmann in Hagen in het Teutoburgerwoud, vlakbij Osnabrück.

Van Silfhout heeft de ruiters voor het EK bekendgemaakt, maar zijn laatste beslissingen neemt hij na het trainingskamp dat volgende week staat gepland. Van Silfhout: “Het is best lastig om zo kort na de Olympische Spelen tot de juiste keus te komen. De paarden die mee naar Tokio waren hebben natuurlijk eerst even rust gehad en we weten nog maar kort welke er mee kunnen naar het EK. Van de paarden die niet mee waren, weet je na een periode zonder wedstrijden ook niet helemaal in welke vorm ze zijn. En natuurlijk willen we wel met het best mogelijke team aan de start staan op het EK”, vertelt Van Silfhout beslist.

Adelinde Cornelissen zal met haar Governor als vierde combinatie worden ingeschreven voor het EK, maar moet gedurende de trainingen wel tonen de juiste vorm te hebben.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen