Sparta korfbal begint competitie vol vertrouwen

Foto:

HHV uit Hollandscheveld was zaterdag de tegenstander waar Sparta zijn veldcompetitie mee van start ging.

En het was een vliegende start.

Dat Sparta er zin in had was te zien. De thuisploeg vloog uit de startblokken. Al gauw scoorde Pim van Ramshorst de 1-0. Waar Wouter van den Brom en Martijn Kuijpers de korf makkelijk konden vinden in het ene vak, kon Marieke van de Kraats dit in het andere vak. Verdedigend werd er flink druk gegeven, waardoor HHV maar moeilijk tot aanvallen kwam. De reus uit Hollanscheveld (lees; ruim 2m) werd aan banden gelegd door de sterk verdedigende Martijn. Dit resulteerde in een ruststand van 15-6.

Hoe makkelijk Sparta de 1e helft scoorde, des te moeizamer ging het in de 2e helft. HHV gaf meer druk, waardoor Sparta moeilijker tot scoren kwamen. Toch vond Sparta als eerst de korf na de pauze. Er werd geduldig gespeeld. Mirjam Top stond ijzersterk te rebounden, waardoor er aanvallend veel kon worden herhaald. Verdedigend stond Sparta zijn mannetje en richting het eindsignaal wist Sparta toch nog een paar mooie doelpunten te maken. Dit alles resulteerde in een eindstand van 22-14.

Deze eerste overwinning geeft vertrouwen naar de volgende wedstrijden. A.s. zaterdag reist Sparta af naar het natuurgras in Hoogeveen en neemt het op tegen Thrianta.

bijdrage van Wouter van den Brom

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden