Deroue valt al vroeg uit

Foto:

RW Racing GP gaat de zomervakantie in met betrokken gezichten. De Duitse GP op de Sachsenring ging niet volgens plan voor het Nederlandse Moto3-team. Scott Deroue maakte vroeg in de wedstrijd een fout waardoor hij crashte.

Scott Deroue had een uitstekende start en klom in de eerste ronde op van 32 naar 23. Met het veld nog dicht opeen gepakt wilde Deroue bij het ingaan van de tweede ronde Luca Grünwald uitremmen in de eerste bocht. Hij schatte de snelheid van Grünwald verkeerd in en tikte de Duitser aan, die daardoor van zijn lijn raakte. Het gevolg was dat Deroue onderuit ging en in zijn val Bryan Schouten, die aan de buitenkant van de bocht zat, meesleurde. Beiden kwamen er zonder kleerscheuren vanaf.
RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen: “Scott maakte een fout. Die dingen gebeuren in een race, zoiets gebeurt nooit met opzet. Het spijt Scott heel erg.”
De NOS meldt: Tijdens de Moto3-race op de Sachsenring komen Scott Deroue en Bryan Schouten naast de baan terecht. De mannen krijgen het daar even met elkaar aan de stok.
Kijk hier naar de beelden van het incident..
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen