NSC met natte hakken over de sloot

NSC heeft vanmiddag belangrijke punten gepakt in de derby tegen SDC Putten door in de blessuretijd met 2-1 te winnen.

Beide ploegen begonnen wat afwachtend aan de wedstrijd, en het was wachten tot het voetbal los ging komen. SDC was het eerste dichtbij met een grote kans. Vanaf rechts werd de bal echter voorlangs geschoten.

NSC speelde onrustig. Het kon de bal niet lang in de ploeg houden en speelde te slordig. Wel kreeg het na twintig minuten een mogelijkheid toen de bal via een mooie aanval bij Yannick Cornelisz kwam. Maar hij schoot te zacht, waardoor de bal geen probleem voor de Puttense keeper was. SDC was na 35 minuten dichtbij de openingstreffer, maar het schot belandde in het zijnet. Een minuut voor rust kon Eyup Terlemez uit een corner binnen koppen. Hij kopte hoog over. Voetballend was Putten wat beter in de eerste helft, maar NSC hield makkelijk stand. 0 – 0 dus bij de thee.

De tweede helft bracht meer sensatie. Een volley na een minuut van Mo Ajiach ging op de lat. NSC nam het initiatief in de tweede helft, maar was te slordig voor het doel. Als het soms wat sneller de bal afspeelde of even beter om zich heen keek had het al snel op voorsprong kunnen komen. Maar ze waren onnauwkeurig voorin. De eerste de beste kans voor de Puttenaren was wel een waarschuwing. De bal ging via een kopbal naast. NSC kreeg via Kevin van Essen een mooie mogelijkheid. Die bal belandde in het zijnet.

Met nog een kwartier te gaan leek het er op, dat degene die zou scoren zou gaan winnen. En dat leek SDC te zijn. Een vrije trap vanaf links werd hard voor het doel geschoten. Uit de rebound, die daarop volgde, werd de bal binnen getikt. Zo stond SDC tegen de verhouding voor op De Burcht.
NSC wist wat te doen: snel gelijk maken. En zo geschiedde. Een corner van Cornelisz werd bij de tweede paal binnen geschoten door Mauro Peters. Ondanks kansen voor NSC lek 1 – 1 de eindstand te worden. Maar daar was het Yannick Cornelisz. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd werkte hij de bal bij de tweede bal achter de doellijn.
De ontlading was groot bij de selectie en staf. Eindelijk werden weer eens drie punten gepakt.