Sparta Nijkerk VR1 pakt opnieuw volle buit

ERMELO – Voor de beker werd een paar weken geleden al in Ermelo gewonnen van DVS’33 VR1.

Toen met 1-2 en nu ook weer met 1-2.

Sparta Nijkerk begon goed aan de wedstrijd en kreeg al snel een paar kansen. Die werden alleen niet omgezet in doelpunten. De Spartanen speelden in een te laag tempo en leverden bij balbezit te veel ballen snel weer in. Omdat DVS’33 hetzelfde deed, ontstond een rommelige eerste helft. Met opnieuw een paar grote kansen hadden de Spartanen op voorsprong de rust in moeten gaan, maar het tegengestelde gebeurde. In de 39e minuut kreeg DVS’33 een vrije trap op de rand van het 16 meter gebied. Omdat deze hard en onhoudbaar werd ingeschoten, werd de kleedkamer opgezocht met een 1-0 achterstand.

Een hoger baltempo, hogere druk en zuiniger op het balbezit. Zo werd aan de tweede helft begonnen. Dat betaalde zich al snel uit. Met 2 goals van Ilse van Walsem in de 53e en 59e minuut werd de stand omgedraaid. Toch bleef het billenknijpen voor de Nijkerkse dames en hun begeleiders. Niet zozeer vanwege het spelbeeld, maar vanwege het uitblijven van een 3e doelpunt. Die had een aantal keren de bevrijding moeten geven, maar paal en keepster stonden in de weg.
Omdat DVS’33 de macht niet had om gevaarlijk te worden, eindigde de wedstrijd net als 3 weken geleden in een 2-1 zege voor Sparta Nijkerk.

Zo blijft Sparta Nijkerk dit seizoen nog zonder puntverlies en is de competitie gestart met 6 punten uit 2 wedstrijden. De komende 2 weken zijn de Spartanen vrij, waarna de competitie op 23 oktober hervat wordt met een thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg VR1. Dat is ook nog ongeslagen.