Heren Flevo nemen op de valreep punt mee

Foto:

NIJMEGEN – Het beloofde een zware klus te worden om ook maar de eerste punten in de competitie te verdienen.

De opdracht van coach Richard Deuzeman voor de wedstrijd was duidelijk. Het team moest in de eerste periode geen onnodige doelpunten weggeven en een zone neerleggen op de midvoor positie. Ondanks de goede verdediging werd er vooral gescoord van afstand door de mannen van Aqua-Novio. Het eerste doelpunt van Flevo viel uiteindelijk door een strafworp genomen door Patrick Zwart waardoor de eerste periode eindigde in 3-1.

De tweede periode begon met een beperkte achterstand. Ditmaal werden de aanvallen van Flevo meer beloont met uitsluitingen en een tweede strafworp. De teams bleven echter op gelijke hoogte en de stand van tweede periode bleef 5-3. Dit zette zich voort in de derde periode waar beide teams maar een enkel doelpunt wisten te maken. Met een stand van 6-4 ten einde van de derde periode zat er nog genoeg spanning in de wedstrijd.

De laatste periode ging Flevo er nogmaals vol tegenaan. Het team wist dat het kansen kon creëren, alleen werden deze tot nu toe nog niet goed benut. Door goede zwemacties van Flevo volgden er vroeg in de vierde periode een stafworp en een uitsluiting. Echter werden beide kansen verspild, vermoedelijk door de hoge spanning. Gelukkig wist Flevo ook hun goede verdediging vast te houden. Uiteindelijk werden de acties van Flevo hierdoor beloont, en wist het team terug te komen tot 6-6. In de laatste minuut werd er nog een aanval verkwist door Flevo waardoor er een tegendoelpunt viel. Echter had Flevo ook nog één aanval over waar het uit wist tot scoren. De wedstrijd eindigde hiermee in 7-7 waarmee H1 zijn eerste punt bemachtigt. Van opluchting ging bij een enkele speler beide de handen in de lucht, tot onvrede van de tegenstander wegens het verliezen van kostbare punten. Al met al was het een wedstrijd met spanning tot in de laatste seconde.

bijdrage van Evert Guliker

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden