Vijfde Klinker Classic onder ideale omstandigheden

“Een fantastische rit door de landerijen tussen Nijkerk en Putten, lekker draaien en keren van klinkerstrook naar klinkerstrook.


Zo omschrijft de organisatie “De Burcht Cycling” de “Klinkjer Classic”. Die werd zaterdag 16 oktober voor de vijfde keer gereden. Startpunt is Sportpark de Burcht aan de Luxoolseweg, de finishlijn was dit keer getrokken op de Meskampersteeg. Deelnemers konden uit twee afstanden kiezen: 75km of 55km. Het parkoers was weer iets aangepast om zoveel mogelijk asfalt te vermijden.
Dat moet wel, want het motto van deze tocht  is: “Je bent dus nooit ver van huis maar wel de weg kwijt.”

Het is dus met recht een toertocht voor de echte wielrenbikkels. Het weer was vandaag trouwens een stuk gunstiger dan in 2019. Droge wegen en weinig wind, wat voor de meeste wielrenners resulteerde in een zeer snelle tocht. Naast toch wel felle strijd was er onderweg ook veel gezelligheid in de diverse groepen die ontstonden. Vooral aan het einde van de rit werd alles op alles gezet om als eerste deelnemer over de streep te gaan en in het bezit te komen van de Burcht Gele trui. Die ging naar Bastiaan Verrips geworden uit Scherpenzeel.

Na aankomst alle deelnemers gingen alle deelnemers nog even aan het Belgische bier om vervolgens voldaan naar huis te gaan.

Bijdrage van Harry van ’t Veld met meer foto’s in de fotoserie

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden