Flevo dames komen net tekort tegen Triton

Foto:

Zaterdag 23 oktober stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor de dames van Flevo: het was tijd voor de eerste derby tegen Triton uit Putten.

Dit team staat er bekend om erg fysiek te spelen, maar met 10 Flevo dames en coach Norbert moest dit goed komen. Halve pressing spelen, ons eigen spel blijven spelen en je niet gek laten maken waren de opdrachten die de dames meekregen. De dames speelden thuis, dus met een volle tribune begonnen ze aan de wedstrijd.

Bij de start van de eerste periode merkten de dames al dat het een pittige wedstrijd zou worden met veel zwemmen. Gelukkig openden de Flevo dames de score doordat Jette Bokkers een overtalsituatie goed wist te benutten. Daarna volgden er al snel twee overtalsituaties aan de kant van de Puttense dames waardoor zij de score gelijk wisten te brengen. Zo werd de eerste periode afgesloten met een 1-1 stand.

De tweede periode was weer hard werken voor de dames. Hoewel Flevo de sterkere was. De tegenstander was nauwelijks op de thuishelft te vinden, maar er vielen er geen doelpunten. De dames waren soms slordig in de passing en voorin bleek het lastig om de vrije dame te vinden en kansen af te maken. Daarnaast speelden de tegenstanders erg fysiek en kregen de dames de bal niet snel mee waardoor het moeilijk was vanaf de midvoor in actie te komen. Ook de overtalsituatie aan de kant van Flevo werd niet goed benut door de dames waardoor de stand deze periode ongewijzigd bleef.

De derde periode begon met een overtalsituatie voor de Puttense dames, waaruit zij al snel tot scoren kwamen. Gelijk daarna schoot Triton nog een doelpunt binnen, waardoor de dames op 1-3 achterstand kwamen te staan. Hierna volgden nog twee uitsluitingen voor Triton en een gele kaart voor de Puttense coach. De Flevodames zagen geen kans daar gebruik van te maken. De overtalsituaties verliepen rommelig en het bleek moeilijk de vrije dame te vinden.

Ook de laatste periode werden er aan beide kanten veel uitsluitingen uitgedeeld door de scheidsrechters. Een daarvan leidde ertoe dat de dames weer dichterbij Triton kwamen: na een gemist schot wist Jette Bokkers de bal te heroveren en middels een backhand in het net te plaatsen. De dames waren overgegaan op hele pressing, maar konden toch niet domineren. In de eindfase van de wedstrijd volgden er nog een overtalsituatie aan beide kanten en een twijfelachtig net-niet doelpunt aan de kant van Flevo. Daarmee kwamen de dames  net te kort en werd de wedstrijd afgesloten met een 2-3 score.

bijdrage van Leonie van Keulen

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden