Flevo dames nemen punten mee naar huis

Foto:

LELYSTAD – De Flevodames begonnen ietwat gespannen – maar wel overtuigd van hun eigen kracht – aan de wedstrijd tegen Houtrib.

De eerste periode kende een goed begin voor de Nijkerkse dames, Vera Molan opende na 35 seconden de score. Na een prachtige onderschepping wist ze net te vinden met een perfect schot. De dames van de Houtrib brachten kort daarop de score weer op gelijke hoogte.
Na een overtreding van de tegenstander wisten de dames de ‘man meer’ situatie goed uit te spelen, waarna Charlotte van Hamersveld de bal in de touwen schoot. De eerste periode werd afgesloten met een 2-1 voorsprong voor de dames van Flevo.

De thuisploeg begon in de tweede periode sterk. Na 19 seconden trokken ze de stand weer gelijk. Gelukkig hadden de dames van Flevo hier snel antwoord op en maakte Van Hamersveld haar tweede doelpunt. Door een tegengoal eindigde deze tweede periode gelijk: 3 – 3.

Speelster Margrita Bolink was tegelijk ook de coach. Ze sprak haar dames bemoedigend toe: rust bewaren is het allerbelangrijkst.
Met deze woorden in het achterhoofd startten de dames aan de derde periode. Door een sterk schot van de tegenpartij, kwamen de Nijkerkse dames op een achterstand. Die gingen daarna vol in de aanval. Dit leverde al snel in meerdere kansen op. Jette Bokkers verzilverde er daar eentje van door mooi in te lopen op de rechterflank en zoweer gelijk te maken. De wedstrijd was bloedstollend spannend. De Nijkerkse dames moesten alles op alles zetten om deze pot te winnen.

De vierde periode begon goed voor Flevo, Melissa van der Horst passte een wereldbal naar Jette Bokkers. Die kwam vrij door en bracht Flevo opnieuw op voorsprong. Beide teams hadden een ijzersterke verdediging. Maar Marjolein Berghuis omzeilde knap de keepster. Dat resulteerde in een prachtig doelpunt. Met nog 30 seconden op de klok was het belangrijkste om de verdediging potdicht te houden. De bal mocht nergens meer heen.

Het was een wedstrijd waarin het samenspel centraal stond. De dames van Flevo klommen door deze overwinning op naar de tweede plaats op de ranglijst.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Flevo Dames 1 (@flevodames)

Bijdrage van Charlotte van Hamersveld

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen