Flevo Heren verslaan Hydrofiel

NIJMEGEN – Flevo begon sterk aan de wedstrijd en won het opzwemmen.

Na iets meer dan een minuut lokte Flevo heel tactisch een 5-meter uit. Die werd strak door Jelle Wiersma binnengeschoten. Hydrofiel kwam na een overtal situatie vlak daarna weer op gelijke hoogte. Jelle Wiersma bracht Flevo weer op voorsprong, maar Hydrofiel sloeg gelijk terug. Door een uitstekende zwemactie van Evert Guliker kon hij de eerste periode voor Flevo binnenhalen: 2 – 3

Piet Heimen Bokkers opende de tweede periode met een doelpunt. Daarna gebeurde er niet veel in deze tweede periode. Hydrofiel zag geen kans een overtalsituatie te benutten, dus bleef het 2 – 4.

In het begin van de derde periode liep Hydrofiel weer in naar een gat van 1 doelpunt. Flevo moest hier echter niks van hebben. Met een prachtige achterwaartse bal van Evert Guliker en een strakke bal van Patrick Zwart sloot Flevo de derde periode af met een 3-6 voorsprong.

Na een valse start van Flevo ging de eerste aanval van de laatste periode naar Hydrofiel. Door flink wat geklungel in het middenveld van Hydrofiel kwam Patrick Zwart vrij door en bracht hij Flevo op een 3-7 voorsprong. Met nog 4 minuten op de klok en een voorsprong van 4 doelpunten had Flevo de winst al binnen handbereik. Flevo zwakte hierdoor af en Hydrofiel kwam terug tot 5-7. Door deze klap herpakte Flevo zich. Hydrofiel werd slordig in de laatste minuten. Na een onderschepping van Matthijs Jut kreeg hij de ruimte om zelf een zwemactie te maken en de bal beheerst binnen te schieten. Door een doelpunt van Patrick Zwart was de winst nu daadwerkelijk binnen. Hydrofiel kreeg in de laatste minuut van de wedstrijd nog een strafworp mee, maar het mocht niet baten want die werd gemist.