Flevodames winnen ruim

Foto:

Zaterdag 20 november speelden de dames van Flevo de thuiswedstrijd tegen RZC uit Renkum.

De dames kwamen vol vertrouwen naar het zwembad, op volle oorlogssterkte met negen speelsters en twee coaches. Dit kon niet meer fout gaan, dachten ze. Ze zouden met halve pressing en met 3 wissels beginnen.  De dames speelden thuis maar voor lege tribunes.

In de eerste periode opende RZC de score. Maar dat deed de dames van Flevo helemaal niks Jette Bokkers scoorde even later in een man meer situatie. Toen al was duidelijk, dat dit de wedstrijd van Josée van den Hoven zou worden. Subliem pakte ze de ballen van de midvoor, RZC verbaasd achterlatend. Tegen het einde van de eerste periode kwam diezelfde Van den Hoven vrij doorgezwommen en bracht met een prachtige boogbal de 2 – 1 voor de thuisploeg op het scorebord.

De tweede periode ging hard van start. Charlotte Hamersveld maakte zich in de eerste minuut met een paar draaibewegingen los van haar tegenstandster om daarna met een strakke bal 3 – 1 te maken. Bij de tweede man meer onderschepte Marjolein Berghuis de bal van de keepster, passte snel naar Miranda van de Vliert . Zij gooide de bal tussen de armen van de goalie door. Ruststand 4 –

In de derde periode wilde de dames van Flevo de verdediging anders doen. Ze gingen in én zone verdedigen. Dat bleek geen super goed plan want RZC scoorde toen.  Thalia Zwart vergrootte de afstand weer door een op maat aangespeelde bal achter de keepster neer te leggen. Verder werd er niet meer gescoord.

De laatste periode was toch nog wel hard werken met veel onderschepte ballen en hard in de aanval te staan wisten de dames nog een 5 meter te krijgen. Jette Bokkers benutte die kaarsrecht, goed voor de  6 – 3

Bijdrage van Thalia Zwart

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden