Forse nederlaag sc Hoevelaken

De hoofdmacht van sc Hoevelaken zit weer een beetje in de hoek waar de klappen vallen.

Na zes ongeslagen wedstrijden op rij werd eerst vorige week zaterdag onnodig verloren in en van Veenendaal en volgende zaterdag 27 november een tweede domper. Op Kleinhoven stond AGOVV met 4-1 aan de juiste kant van de score.

Cijfers zeggen soms voldoende, maar in het geval van de wedstrijd tussen Hoevelaken en AGOVV is daarvan geen sprake. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, Hoevelaken kwam aanvallend regelmatig goed uit de schulp, maar het vaardige en beweeglijke AGOVV was effectiever in de afwerking. Zo kwam de 0-1 eigenlijk uit de lucht vallen. Na een paar kleine kansjes voor Coen Bos en Joeri van den Hoeven schoot Daan Vinke in de 21e minuut de bal goed in, maar zag hij die op de paal eindigen. De Hoevelakense openingstreffer hing in de lucht, maar in de tegenaanval scoorde de ploeg uit Apeldoorn. In eerste instantie had Heddwyn ten Brink doeltreffender kunnen ingrijpen, maar omdat dat niet gebeurde kon één van de AGOVV voorwaartsen uithalen. Doelman Gijs Leebeek leek in de baan van het schot te liggen, maar omdat de bal nog door Bas Hengeveld werd getoucheerd, was de Hoevelakense sluitpost toch kansloos.

Vier minuten later was het opnieuw raak. Via een legio looplijnen counterde AGOVV succesvol en doeltreffend en keek Hoevelaken onverdiend tegen een 0-2 achterstand aan. En het werd nog erger. In de zuurste minuut van de wedstrijd, eveneens vier minuten na de 0-2, werd Jordy Zieltjes op een fabuleuze wijze één op één met de doelman van AGOVV gezet. De 1-2 leek in de maak, maar de doelwachter bleef de zaak meester. Nog geen halve minuut later kon Gijs Leebeek aan de andere kant van het veld wel de bal uit het net halen. In plaats van een verschil van één treffer was dat verschil ineens drie. In Hoevelakens nadeel.

De mooiste aanval van Hoevelaken viel in de negende minuut van de tweede doorgang te noteren. De opbouw begon bij Jordy Zieltjes, die Robin Elverding bediende. Met een fraaie diep gespeelde bal werd Daan Vinke in stelling gebracht, die vanaf de rechterkant de bal haarzuiver op het hoofd van Joeri van den Hoeven mikte. De 1-3 was een feit en Hoevelaken leek terug in de wedstrijd. Achteraf bleek dat schijn. Hoewel het spel heen en weer golfde en Hoevelaken en AGOVV een gelijkwaardige wedstrijd speelden, kon Hoevelaken geen echte kansen creëren. De wil en inzet waren er wel, maar uiteindelijk maakte AGOVV in de 88e minuut een einde aan de Hoevelakense droom, dat er nog een punt te halen viel. Hoevelaken moest de punten aan AGOVV laten en daar zal het waarschijnlijk voorlopig bij blijven. De komende drie weken mag er namelijk wel gevoetbald worden tot 17.00 uur, maar niet getraind na deze tijd.

Kortom, wel spelen, maar niet trainen zal waarschijnlijk wel weer tot een voetbalstop leiden in de rest van dit kalenderjaar. Daarmee zal eerder dan gepland de winterstop in werking treden. Of er moet nog een wonder gebeuren.