Laura van Ramshorst vierde in Trachitol Trophy

Foto:

Alkmaar – Wil je de Trachitol Trophy winnen, moet je vier dagen achtereen een marathon schaatsen

Elke dag een stuk verder.

Op de eerste dag, in Utrecht werd Laura van Ramshorst zesde. Vrijdag liet ze in Den Haag een negende plek noteren. Op zaterdag in Amsterdam ging ze als een speer en drukte haar schaatsen als derde over de finishlijn. Op de slotdag in Alkmaar reed ze met haar renaultteam een aanvallende race, eindigend op de tiende plaats. Alles bij elkaar eindigde ze op de vierde plaats. De eindzege ging naar Elisa Dul. De 23-jarige rijdster van Team Zaanlander pakte haar derde etappezege en stelde daarmee ook het pijlenpak veilig.

Over de Trachitol Trophy

De Trachitol Trophy werd voor de derde keer gehouden, maar het idee van een meerdaagse marathonwedstrijd is al ouder. Zo is het leiderspak van deze recent opgezette vierdaagse geïnspireerd door het beroemde spruitjespak van weleer. Dat pak was de hoofdprijs in een marathonzesdaagse die door het leven ging als de Greenery Six, een wedstrijdreeks die tussen 1998 en 2007 jaarlijks werd georganiseerd. Die wedstrijd was feitelijk de opvolger van de Heineken Zesdaagse, waarmee in 1983 de traditie van start ging.

Na het ter ziele gaan van The Greenery Six bleek het moeilijk de meerdaagse weer vast op de kalender te krijgen. Twee eerdere pogingen strandden, totdat met het aantrekken van sponsor Trachitol de KNSB de marathonmeerdaagse weer nieuw leven kon inblazen. Vanwege de coronapandemie kon de Trophy vorig jaar niet doorgaan, waardoor twee jaar geleden voor het laatst gestreden is om het prestigieuze pijlenpak.

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen