Flevodames spelen gelijk

Foto:

PUTTEN – Er stond zaterdagavond gelijk een belangrijke wedstrijd op het programma: de derby tegen Triton Putten.

De vorige partij tegen de dames van Triton had Flevo nipt verloren. Dat, in combinatie met het feit dat we met acht speelsters waren, zorgde voor extra spanning bij de Nijkerkse dames. Margrita Bolink zou – behalve zelf s[elen – de dames ook coachen.

De eerste periode begonnen de dames van Flevo sterk. Door de rust in het spel te bewaren en goed naar elkaar te kijken. Dit vertaalde zich binnen een halve minuut in een doelpunt voor de Nijkerksen: door een mooie pass op de midvoor wist Charlotte van Hamersveld de bal in het net te plaatsen. Een minuut later omzeilde Miranda van de Vliert met een prachtige boogbal de keepster. De dames van Putten hadden hier snel antwoord op en verkleinden de achterstand naar 1 –  2.

Coach Margrita Bolink gaf de dames complimenten voor het harde werken. Wel moest de pressing echt beter worden uitgevoerd door de dames van Flevo. Met deze gedachte in het achterhoofd startten de dames aan de tweede periode. Bolink opende  de periode door van ver een boogbal perfect in de hoek te plaatsen. De dames van Putten kregen een strafworp mee en benutten deze kans. Door een uitsluiting van een van de Puttense dames ontstond er een overtalsituatie voor Flevo. Josée van den Hoven benutte de situatie met een perfecte boogbal vanaf de tweede lijn af. Hierna vonden de Puttense dames het doel nog tweemaal. De periode werd afgesloten met opnieuw een overtalsituatie voor de dames van Flevo. Van Hamersveld wist hierdoor de score op 4-5 te brengen.

Doordat pressing heel veld niet helemaal het beoogde resultaat had, besloot Bolink dat de dames vanaf nu verder zouden gaan met pressing half veld, om zo minder 1-0 situaties te creëren. De Puttense dames wisten aan het begin van de periode de stand weer gelijk te trekken. De dames van Flevo lieten zich niet kisten en hielden het hoofd koel. Dat resulteerde in een goal van Margrita Bolink in een vertalsituatie. Even later onderschepte Van de Vliert een bal en legde die met een boogbal in het net. De periode eindigde dan ook met een lichte voorsprong voor de Nijkerkse dames: 5-7.

De dames van Flevo domineerden de wedstrijd. Dit moest worden vastgehouden. Bolink sprak de dames toe: Gewoon rustig blijven. De vierde periode ging van start. De Puttense dames benutten twee kansen te benutten en kwamen zo op gelijke hoogte. De dames van Flevo bleven echter rustig. Charlotte van Hamersveld wist de bal nogmaals in het net te plaatsen. Met nog een halve minuut op de klok was het zaak voor de Nijkerkse dames om de voorsprong te behouden. Maar de dames van Triton omzeilden de keepster en brachten zo de score naar een gelijkspel: 8-8.

Na een sterke wedstrijd te hebben gespeeld, waren de dames ietwat teleurgesteld. Wel waren ze het er unaniem over eens dat dit een goede, sportieve pot was. Met opgeheven hoofd vertrokken de dames weer richting Nijkerk.

Bijdrage van Charlotte van Hamersveld

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen