2BFitters in actie voor KiKa tijdens Last Men Standing

Foto:

Op zaterdag 5 maart organiseren hardloopvrienden René Kleijnendorst en Johan de Rooij uit Krimpenerwaard de virtuele afvalrace Last Men Standing Orango Run voor KiKa.

Aan het evenement doen hardlopers uit verschillende landen mee. Ook in Nijkerk hebben diverse deelnemers zich ingeschreven, onder meer van de Atletiekvereniging Nijkerk (AVN) en loopgroep 2BFit.

Alle deelnemers lopen vanaf 5:00 uur ’s morgens ieder uur een ronde van 6,7 kilometer, zo lang als zij dat volhouden. Wie die afstand het vaakst aflegt, is ‘last (wo)man standing’. Dat kan een deelnemer uit Nijkerk zijn of iemand elders in het land of in het buitenland.

Deelname AVN

AVN faciliteert deelname voor leden en niet-leden door een ronde van exact 6,7 kilomter uit te zetten vanaf het clubgebouw, dat als start- en finishlocatie fungeert. Het record van Last Men Standing staat op 19 ronden (127,3 kilometer). De bedoeling van het evenement is zoveel mogelijk ronden lopen, maar individuele deelnemers kunnen zichzelf ook een eigen doel stellen door bijvoorbeeld voor 3 of 5 ronden te gaan. Zin om mee te doen met AVN? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar [email protected].

2BFitters in actie voor KiKa

Ook loopgroep 2BFit doet met een aantal lopers mee aan Last Men Standing en is al begonnen met de voorbereidingen. “We houden wel van een fysieke uitdaging bij 2BFit”, zegt coach Arjan Mulder. “Dus toen we hoorden van deze uitdaging begon er bij een aantal lopers iets te kriebelen. Die eerste kriebels zijn nu aan het uitgroeien tot een steeds grotere deelname. Wat dit evenement extra leuk maakt, is dat er een goed doel aan gekoppeld is. We lopen voor de stichting KiKa (Kinderen Kankervrij).”

First man

De kop is er voor 2BFit alvast af, want loper Dennis Melgers maakte zijn rondes vrijdag 18 februari al. Hij kan er op de actiedag niet bij zijn, maar wil zich wel graag inzetten voor KiKa: “Ik ben blij en dankbaar dit te kunnen doen voor dit ongelooflijk goede en belangrijke doel”, verklaart de trotse vader van twee gezonde kinderen. Dennis, die in training is voor zijn eerste marathon, voltooide maar liefst zes ronden (40,2 kilometer), samen met coach Arjan. In de eerste ronden liepen ook nog een paar andere teamgenoten mee. Dankzij Dennis’ inzet en de betrokkenheid van gulle gevers om hem heen is de donatieteller van 2BFit al opgelopen tot €1.872,60. Wie de lopers van 2BFit wil aanmoedigen met een donatie kan terecht op www.actievoorkika.nl/last-men-standing

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen