NSC verloor thuis tegen Flevo Boys met 2-4

In de beginfase was Flevo Boys wat sterker, maar naar mate de wedstrijd vorderde kwam NSC er beter in.

Na geklungel achterin bij Flevo Boys en goed doorzetten van Kevin van Essen wist deze Yannick Cornelisz te bereiken die goed binnen schoot. Lang kon NSC niet van de voorsprong genieten want al snel was het 1-1. Ondanks dat het leek op buitenspel liet de scheidsrechter door gaan en keurde de goal goed.
Tot aan de rust was het redelijk gelijk opgaand al was er wat meer balbezit voor Flevo Boys.

In de tweede helft waren de eerste kansen voor Flevo Boys. Zo kwamen ze na een kwartier in de 2e helft op 1-2 toen er heel makkelijk een penalty werd gegeven na een handsbal volgens de scheidsrechter. NSC ging meteen op zoek naar de gelijkmaker en dacht ook een penalty te krijgen toen Arzini naar binnen sneed tussen twee man en werd aangetikt. De scheidsrechter wuifde dit weg en liet door voetballen.

Flevo Boys was snel op de counter en speelde dit goed uit, daaruit viel de 1-3. De wedstrijd leek gelopen en het was wachten op de genadeslag. Dat gebeurde niet. NSC kwam na een penalty van Yannick Cornelisz op 2-3 nadat Terlemez onderuit was gelopen in het strafschopgebied. Even leek de wedstrijd een hele spannende slotfase te krijgen, maar Flevo Boys stelde meteen orde op zaken door uit een mooie aanval de 2-4 te maken.