Eerste competitiewinst in 2022 voor sc Hoevelaken

Sc Hoevelaken heeft de eerste competitieoverwinning te pakken in 2022.

Na twee gelijke spelen werd zaterdag 12 maart hekkensluiter Advendo aan de zegekar gebonden. In Ederveen ontdeed Hoevelaken zich pas in de tweede helft van de gastheren: 1-3.

Na de eerste speelhelft, die van een bedroevend niveau was, keek Hoevelaken tegen een 1-0 achterstand aan. Hoevelaken kwam zelf tot twee kansrijke aanvalletjes, waarbij Roan van de Pol bij de afronding over de bal struikelde en Daan Vinke hard overschoot. Advendo zorgde voor meer gevaar en kwam na een half uur spelen op voorsprong. Zowel vóór als na die treffer had Advendo kunnen scoren en kon Hoevelaken opgelucht ademhalen dat de schade niet verder was opgelopen dan tot die ene tegentreffer.

Na de pauze kwam er een meer getergd Hoevelaken in het veld en leek het spel van de gasten meer op voetbal dan in de eerste helft. Hoevelaken nam tevens het initiatief, wat al na negen minuten leidde tot de gelijkmaker. Arslan Gümüs bracht vanuit een vrije trap de bal voor het doel, waar Jordy Zieltjes in een mêlee aan spelers kon inkoppen. De treffer was voor Hoevelaken het sein om nog meer gas te geven. Na een handsbal van Advendo op de rand van het Hoevelakense strafschopgebied wist doelman Gijs Leebeek met een snelle spelhervatting invaller Patrick Kloppenburg de ruimte in te sturen, die zijn snelheid benutte en de bal strak voorgaf. Joeri van den Hoeven was ter plekke om Hoevelaken op voorsprong te schieten.

Vervolgens ontspon zich een duel, dat meer spannend dan goed was en waar Advendo de nodige kansen kreeg om weer op gelijke hoogte te komen. Miraculeus beef het 1-2 en voor Hoevelaken was het een bevrijding dat na goed doorzetten van Daan Vinke in de slotfase de 1-3 op het bord kwam na een treffer van Paul Eleveld. Advendo probeerde, zonder succes, nog wat terug te doen, waarna in de laatste minuten zowel Paul Eleveld als Patrick Kloppenburg, na goed voorbereidend werk van hun ploeggenoten, open kansen lieten liggen op de 1-4. Hoe dan ook, Hoevelaken kan door dit moeizaam verkregen resultaat weer naar boven kijken, in plaats van naar beneden.