Het gaat slecht met NSC

NSC kwam al na 7 minuten al op achterstand tegen Volendam na een mooie aanval.

Tussen de 10e en 20e minuut waren de ploegen gelijkwaardig aan elkaar qua veldspel. De thuisploeg kreeg daarin ook een paar kansjes op de gelijkmaker. Daarna deed Volendam er een schepje bovenop en kwam het na een half uur op 0-2. NSC mocht blij zijn dat in de slotfase van de 1e helft niet meer gescoord werd.

Het duurde even voor de tweede helft kon beginnen.De scheidsrechter was geblesseerd geraakt. Bij de Spartaburen werd om een vervanger gevraagd. Na een half uur oponthoud werd er wel weer afgetrapt nadat er een scheidsrechter was gevonden in de persoon van Mike Nijenhuis. De scheidsrechter floot een prima tweede helft.

NSC kwam beter uit de kleedkamer en kreeg twee opgelegde kansen op de aansluitingstreffer. Eerst was Renee Troost dichtbij en even later Yannick Cornelisz. Waar het NSC niet lukte lukte het wel bij Volendam. Al snel werd de 0-3 gemaakt. Hiermee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. In de slotfase was Karim Arzini twee keer dichtbij een goal, maar de keeper van Volendam was een sta in de weg en hield zijn doel schoon vanmiddag.

Volendam wist tussen de 85e en 90e minuut nog twee keer te scoren, maar dat was alleen nog goed voor de statistieken.