Spartaanse vrouwen overklassen Be Quick’28

ZWOLLE – Met een behoorlijk gehavende selectie hebben de vrouwen van Sparta Nijkerk zich lekker kunnen uitleven tegen Be Quick’28 VR3.

Het werd maar liefst 0-12 voor de Spartanen. De doelpunten werden eerlijk verdeeld over beide helften.

Vooraf was Sparta Nijkerk er nog niet helemaal gerust op. De selectie was flink uitgedund door blessures en ziektes, maar kon gelukkig goed worden aangevuld met de VR2 speelsters Maaike Schipper, Esmee Krijkamp en Aniek van Dijk. Eerstgenoemde begon in de basis en speelde een uitstekende wedstrijd op de rechtsback positie.

Al heel snel was het raak. In de derde minuut scoorde Ilse van Walsem de eerste treffer van de middag. Wat volgde was volledig eenrichtingsverkeer. De hele wedstrijd speelde zich af op de helft van Be Quick’28. Hoewel de keepster van de Zwollenaren het niet onverdienstelijk deed, kreeg ze voor de rust nog 5 doelpunten om de oren (2x Jolien van Looijengoed, 2x Charlotte van Leeuwen en 1x Elouise van Ginkel).

In de tweede helft kon Sparta Nijkerk het zich veroorloven een aantal basiskrachten rust te geven. Gevolgen voor het spelbeeld had dit niet. De ingevallen Nina Veenstra vond binnen 5 minuten al 2x het net en de score werd rustig uitgebouwd naar 0-12 door doelpunten van 2x Elvira Dokter, 1x Elouise van Ginkel en opnieuw Nina Veenstra. En dan waren er nog ruim 20 minuten te spelen. Daarin gebeurde weinig meer. Sparta Nijkerk was tevreden en Be Quick, dat over de gehele wedstrijd maar 1 schot naast het doel produceerde en 1 hoekschop kreeg, snakte naar het eindsignaal.

Een compliment voor de Spartanen die gedisciplineerd bleven spelen, maar ook een compliment voor Be Quick, dat sportief bleef voetballen ondanks de grote nederlaag.

Met deze monsterscore heeft Sparta Nijkerk de koppositie weer heroverd op Genemuiden VR1, dat vandaag niet in actie kwam. Volgende week zaterdag 9 april speelt Sparta Nijkerk een thuiswedstrijd tegen opnieuw een Zwolse tegenstander, ZAC VR1.