Weer belangrijke driepunter voor Hoevelaken

Sc Hoevelaken heeft op de voormalige Koninginnedag weer drie belangrijke punten aan het conto weten toe te voegen.

Op Kleinhoven bleef de Hoevelakense hoofdmacht aan de goede kant van de score door Blauw-Geel ’55 uit Ede aan de zegekar te binden: 3-1.

De wedstrijd tussen de ploegen uit Hoevelaken en Ede kwam moeizaam op gang. Voor zowel Hoevelaken als Blauw-Geel was een goed resultaat belangrijk om uit de onderste regionen weg te blijven en dat was aan het slordige spelbeeld ook te zien. Pas na een kwart wedstrijd kwam daar wat verandering toen Siem Kooistra, normaal centrumverdediger, maar tegen Blauw-Geel op een voor hem onwennige plaats op het middenveld geposteerd, van een meter op twintig een poging deed om uit te halen. In een mêlee aan spelers veranderde collega middenvelder Paul Eleveld de bal licht van richting, waardoor de doelman uit Ede kansloos was: 1-0.

In de rust bracht die treffer een discussie op gang op wiens naam het doelpunt moest worden geschreven, maar helaas voor Siem Kooistra schrijven de regels voor, dat de aanvallende speler die de bal het laatst raakt de treffer op zijn naam krijgt. Pleister op de wonden: ondanks zijn onwennige positie werd Siem Kooistra voor zijn harde werken beloond met de benoeming tot Man van de Wedstrijd.

Een doelpuntje vóór de rust erbij zou voor Hoevelaken een betere marge geven, maar ondanks een paar goede mogelijkheden bleef de positieve marge voor Hoevelaken tot één beperkt. Jammer voor de gastheren, maar de verdubbeling van de score liet na de thee niet lang op zich wachten. Al na achttien seconden wist Roan van de Pol het net te vinden en kon Hoevelaken wat vrijer adem halen.

Die marge was ook nodig, want het eerste kwartier was vooral voor Blauw-Geel. De Edenaren zochten volop de aanval, maar hoewel dat niet voor direct gevaar zorgde moest Hoevelaken wel alle zeilen bijzetten om een aansluitingstreffer te voorkomen. Het was dan ook een opluchting toen Edwin Duijst na een kwartier vanaf de rechter kant de bal met een ongelofelijke snelheid in de rechter bovenhoek kogelde. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, al kwam Blauw-Geel met een fraai genomen vrije trap al snel na de 3-0 op 3-1. Direct daarna had Daan Vinke de 4-1 op zijn schoen, maar na een fraaie solo door de Edese defensie verloor hij op het moment van afmaken zijn evenwicht en ging de kans voorbij.

Beide ploegen gooiden in het laatste kwart van de wedstrijd nog wat verse mensen in de strijd, maar daarmee veranderde niets meer aan de stand.