Veensche Boys wint eenvoudig van FC Horst (3-0)

Veensche Boys heeft de smaak van het winnen weer terug.

Op de eigen accommodatie in Nijkerkerveen versloeg het team van coach Erik Assink FC Horst met 3-0. Goals waren er van Yannick Bouw, Nico van den Brom en Rody Buitenhuis.

FC Horst probeerde aanvankelijk nog druk te zetten, maar Veensche Boys nam het spelbeeld snel over. Al in de elfde minuut maakte Yannick Bouw het verschil door met een lange lob de keeper van FC Horst te verschalken. Daarna leek de opponent uit Ermelo het spoor even helemaal bijster en initieerde Veensche Boys een spervuur aan kansen op de goal van FC Horst. De kansen werden evenwel niet verzilverd. Pas na een half uur spelen temperde Veensche Boys haar offensieve krachten en wist FC Horst zich weer te groeperen.

Na rust was er een strakke goal van Nico van den Brom die op maat werd bediend door Kilian van Kasteel. Nico schoot de bal hoog in de nok van het doelgebied en de wedstrijd leek gespeeld. Hierna volgde nog de 3-0 door Rody Buitenhuis die mooi werd aangespeeld door Yannick Bouw. Een buitenspelgoal van Tom van Donselaar werd daarna nog afgekeurd, maar de buit was toen al binnen. Ook de concurrentie wist te winnen, waardoor de achterstand op de koploper Dronten nog altijd zeven punten blijft.