Sparta 4 de snelste kampioen

Foto:

Doel 1 is gehaald: geen wedstrijd verloren, geen wedstrijd gelijk gespeeld.

Dan wordt je een terechte kampioen.

Zeker als je ook bedenkt dat ook alle bekerwedstrijden en oefenwedstrijden werden gewonnen. En dat lag echt niet aan die scheids….!

Sparta 4 maakt de vooraf gestelde verwachtingen waar. Zij zijn nu al kampioen. Een kampioenschap wat door het technisch kader van de Senioren Breedtesport al lang voor de competitiestart was aangegeven bij de KNVB. Helaas heeft de KNVB besloten om dit nieuwe team in een voor hun, blijkt nu, te lage klasse in te delen. Maar is dit dan een afschuwelijk kampioenschap? Ja, voor de tegenstanders wel. Nee, natuurlijk niet want als je 4 wedstrijden voor het einde van de competitie de finish al haalt dan mag dat best gevierd worden. Alles rondom het team was tot in de puntjes geregeld van kleding tot aan de bidons.

Maar waar het toch om gaat zijn de resultaten in het veld.

En die zijn zeker om naar huis te schrijven. Dat resulteerde dus in een kampioensfeest. De kernwaarden van de spelers werden beloond: trainingsdrift, mouwen opstropen, discipline, goed voetballen en teamspirit. Gaan voor elkaar en altijd aanwezig. Eindelijk mochten zij de kar bestijgen en heel Nijkerk laten weten dat er geen punt gemorst is tijdens de zegetocht over de Veluwe. Want met een voorsprong van 17 punten en met 98 doelpunten voor en maar 15 tegen een terecht, zelden vertoond kampioenschap.

Maar over doelen gesproken er zijn nog 2 doelen te gaan, namelijk meer dan 100 doelpunten verschil tussen voor en tegen en doel 3 is ook de overige wedstrijden winnen om zo historie te schrijven in de Spartaanse voetbal analen.
Bij mijn weten is dit nog geen Sparta team gelukt. Nu de spelersgroep bij één houden en een nieuwe start in het volgend seizoen maken.

bijdrage van Hans Lubbertsen

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen