Eerste nederlaag voor gehavend Sparta Nijkerk VR1

OMMEN – Op bezoek bij FC Ommen VR1 zijn de vrouwen van Sparta Nijkerk tegen hun eerste nederlaag van het seizoen aangelopen.

Er ontbraken maar liefst 6 speelsters, waardoor er enigszins geïmproviseerd moest worden in de opstelling. FC Ommen, dat in een goede flow zit en bovenaan staat in de 2e periode, begon fel en dwong Sparta Nijkerk terug op de eigen helft. Op het lastig te bespelen natuurgras kwamen de Spartanen niet aan voetballen toe en werd veelvuldig de bal ingeleverd. Een paar kansjes over en weer leverden geen doelpunt op, maar in de 41e minuut kwam FC Ommen toch op voorsprong. Een handsbal in een onoverzichtelijke situatie leverde een penalty en de 1-0 op.

Ook in de tweede helft was FC Ommen aanvankelijk de betere ploeg. Het kwam op 2-0 in de 59e minuut door een bal die vanaf de middenlijn naar voren werd geroeid en zo maar onder de lat in het doel belandde. Een ongelukkig moment voor Sparta Nijkerk, dat voor het eerst dit seizoen tegen een achterstand van 2 doelpunten aankeek. In een poging om nog een resultaat te halen werden wat omzettingen gedaan, waardoor FC Ommen het lastiger kreeg. Na een paar goede kansen voor Sparta Nijkerk was het Elvira Dokter die in de 88e minuut de aansluitingstreffer maakte. De resterende tijd was net te kort om er nog een gelijkspel uit te halen, waardoor de Spartanen het kampioensfeestje nog even moeten uitstellen.