Team Deroue Motoren op “het tandvlees” van start op het TT circuit van Assen

Foto: Ad Kievit

Door een radius botfractuur moest Michael Mijnten de eerste race in het IDC (Nederlands kampioenschap wegrace) missen.

Inde tweede race, afgelopen weekeinde kon hij wel starten op de Yamaha R6.
Mijnten, die die botbreuk vier weken geleden opliep, wist zich in de eerste kwalificatie nog naar een zesde startplaats te rijden. In kwalificatie twee bleef hij steken op een veertiende plaats. De race heeft Mijnten afgesloten op de twaalfde positie in een startveld met 32 motoren.
“We wisten vooraf dat deze wedstrijd niet gemakkelijk zou worden. De breuk is in vier weken dan wel grotendeels genezen maar nog niet hersteld” in de race vocht Mijnten een duel uit met een drietal voor een plaats in de top 10. Even lag hij negende, maar die plek moest hij aan het einde van de race weer prijs geven. “ik kon een bepaald tempo rijden en volhouden, niet het tempo wat we normaal willen rijden. Maar inhalen met de blessure was niet gemakkelijk. Ik kon het groepje niet meer voorblijven. Maar ik denk, dat we tevreden moeten zijn dat we de race uit hebben kunnen rijden en afgesloten hebben met punten”.

De IDC PRO 600cc race is gewonnen door Ardy Broes, gevolgd door Jordy Kornman en Bart van Asselt. Mijnten staat zeventiende in de stand om het kampioenschap.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen