Bijzondere middag op de Ebbenhorst (video)

Op het B-veld werd het eerste vrouwenelftal van Sparta kampioen door Ermelose DVS met 2 – 0 te verslaan.

Hier de samenvatting. .

Geen schoonheids-, wel hoofdprijs

DVS’33 kwam goed uit de startblokken en kreeg al in de 2e minuut een goede kans, maar Sparta keepster Heidi Beerthuijzen redde bekwaam. De Spartanen waren wakker en trokken het initiatief vervolgens steeds meer naar zich toe. Er werd fel gestreden om elke bal, maar tot echte grote kansen leidde dit niet. Zoals zo vaak de laatste weken ontbrak het aan de eindpass of werd er te snel richting doel geschoten. Een ruststand van 0-0 was dan ook een goede afspiegeling van de aan elkaar gewaagde teams.

De 2e helft kende een tumultueus verloop. In de 54e minuut kreeg Sparta Nijkerk tot ieders verbazing een penalty toegewezen. Die werd te slap ingeschoten en was een eenvoudige prooi voor de DVS keepster. De Spartanen zetten een tandje bij. Met 2 aanvallende wissels werd de ruimte gezocht om tot een doelpunt te komen. DVS kreeg het wat zwaarder, maar was in de tegenstoot af en toe ook dreigend. Een onhandige actie van een DVS speelster in de 79e minuut leverde een tweede gele en dus rode kaart op. Nog geen minuut later werd Ilse van Walsem gevloerd door de DVS keepster in het 16 meter gebied. In tegenstelling tot de eerste, nu wel een terechte stafschop. Dat de scheidsrechter het bestrafte met een rode kaart was erg zwaar en jammer voor de wedstrijd.
Ilse van Walsem wist wel raad met de penalty en schoot hard binnen. Grote ontlading bij de Spartanen en begrijpelijke woede en teleurstelling bij DVS.
In de 86e minuut werd het nog 2-0 toen de invalkeepster van DVS de bal verkeerd raakte en ongelukkig in het doel belandde.

De wedstrijd verdiende geen schoonheidsprijs, maar eindelijk kon er dan feest gevierd worden door de Spartanen. Met 16 zeges, 2 keer een gelijkspel, slechts 1 nederlaag en een doelsaldo van 73 voor en slechts 12 tegen is het de terechte kampioen en mag het zich op gaan maken voor de landelijke eerste klasse.

bijdrage van Hans Stam

Laatste competitiewedstrijd thuis

Op het hoofdveld won Sparta met 3 -2 van het Harderwijkse VVOG. Daarvoor moest nog wel een 0 – 2 achterstand worden weggewerkt.

Maar het was ook de middag van het afscheid nemen na deze laatste thuiswedstrijd in de gewone competitie.

Van spelers en en sommige stafleden werd afscheid genomen, maar ook van de stippen ( twee keer penalty en één keer middenstip van het hoofdveld). Die werden bij opbod verkocht. Vanaf morgen wordt het hoofdveld vernieuwd. Dat veld moet voor de volgende competitie wel klaar zijn. Daarom moet er binnenkort aan begonnen worden. De nacompetitie wordt op een van de bijvelden afgewerkt.

meer foto’s van Arjen Gerritsma in de fotoserie

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen