Hoevelaken sluit competitie af met verlies

Foto:

OTTERLOO – Hoevelaken heeft in de laatste reguliere competitiewedstrijd tegen Otterlo niet van het kampioenschap kunnen afhouden. In de plaats met dezelfde naam wonnen de gastheren met 2-0 en promoveren daarmee automatisch naar de Tweede Klasse.

In een heerlijke Pinksterzon maakten Otterlo en Hoevelaken er een onderhoudende wedstrijd van. Otterlo moest winnen om het kampioenschap te kunnen vieren, Hoevelaken wilde er hoe dan ook een goede wedstrijd van maken. Hoewel in de eerste doorgang geen grote kansen waren te noteren en er dus ook niet werd gescoord, verveelde het duel geen moment. Jammer was alleen, dat de leidsman uit Deventer voor alle futiliteiten op zijn fluit blies en daarmee de wedstrijd veel te vaak onnodig stil legde.

In de tweede doorgang, met Bas Hengeveld en Heddwyn ten Brink voor Edwin Duijst en Pascal de Jong, kwam Otterlo beter uit de startblokken dan Hoevelaken. Al binnen enkele minuten werd één van de gastheren via een heerlijke pass met de buitenkant van de voet de diepte ingestuurd, waarna doelman Gijs Leebeek met een harde diagonale schuiver kansloos werd gelaten.

Met Arslan Gümüs voor Robin Elverding kwam er meer diepgang in de Hoevelakense aanvallen. Bij één van zijn acties zette de vertrekkende aanvaller Paul Eleveld vrij voor het doel. De 1-1 leek in de maak, maar via de onderkant van de lat kwam de bal het veld weer in.

Kort voor tijd schoot Otterlo zich definitief naar het kampioenschap. Vanuit een makkelijk gegeven vrije trap kwam Otterlo op 2-0 en daarmee was de strijd gestreden en het kampioenschap beslist.

Komende zaterdag speelt Hoevelaken in, en tegen, Zutphen de eerste wedstrijd voor de nacompetitie in een poging ook promotie naar de Tweede Klasse te bewerkstelligen. De wedstrijd in Zutphen begint om 15.30 uur. Er vertrekt een bus daarheen om 13.30 uur.

bijdrage van Robert Kreuning

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen