Watergoor verstoort kampioensfeest SV Putten

Foto:

Volle tribunes, hoopvolle verwachtingen, bloemen, champagne; te gast in sporthal Watergoor waren SV Putten en de meegereisde supporters helemaal klaar om na afloop de titel te vieren, maar het liep even anders voor de aanstaande zaalvoetbalkampioen, die door een ijzersterk Watergoor met 5-2 in de wachtkamer werd gezet.

Gelegenheidsaanvoerder Mark Kloostra glom na afloop van trots en ook van het zweet op z’n kale schedel: “Schitterend dit!
Niet om die jongens van Putten dwars te zitten, want dat zijn echt prima gasten. Ik hoop ook echt dat ze kampioen worden, maar vooraf zeiden we tegen elkaar: niet vandaag, niet in ons huis en niet tegen ons! Toen nog loze kreten en met een dikke knipoog, maar hoe langer de wedstrijd duurde hoe serieuzer dat werd natuurlijk. Zeker in en na de rust. Toen zaten we allemaal wel op dezelfde lijn en spatte de adrenaline eraf. Je zag echt dat iedereen er vol voor ging. Eindstand: missie geslaagd.”

Kloostra had genoten van de wedstrijd, maar ook van de ambiance: “Dan kom je de kleedkamer uit en zie je al die mensen zitten. Heerlijk! Dat is toch het mooiste?! Ook als ze zoals vanavond niet voor ons zijn. Ik ga daar wel goed op. Volle bak en een soort finale. Kom maar.”

Dodelijk efficiënt

“Alles klopte vanavond, dat is zo lekker. Snel 0-1 achter komen was natuurlijk niet de bedoeling, maar misschien hielp dat ook wel mee. Ze (SV Putten, red.) dachten wel eventjes te winnen en dan kan zo’n goal ook voor gemakzucht zorgen. Het helpt ook best wel mee dat onze eerste vier kansen ook vier goals opleverden, dat is ook niet elke week zo”, stelt Kloostra cynisch, gevolgd door een knipoog. “En als je 4-1 voor staat, dan ga je vanzelf nog harder lopen. We deden bijna alles goed en het zat een beetje mee. En de werklust was echt fenomenaal!”

Centimeters

Vlak na rust schoot een aanvaller van SV Putten tegen de paal naast de uitmuntend keepende Henry Timmer. Twee passes en een intikker later stond het 5-1. “Counter uit het het boekje. Tik, tak, goal. Hoge school. Atletico Watergoor! Dat zou een kantelpunt kunnen zijn geweest: 4-2 of 5-1 is wel een andere tweede helft, he?!”

Scoren

Kloostra was zelf verantwoordelijk voor de 3-1, maar de meest productieve speler aan Nijkerkse zijde was Reinier Heger die de andere vier treffers voor z’n rekening nam. “Heeft ie er vier gemaakt, joh? Keurig. Spitsie hoor! Waarom interview je hem niet dan? Maar, die 3-1 draaide hun nekkie om hoor, cruciaal. Die andere goals waren bijzaak”, lachte Kloostra. “Nee, serieus, iedereen was top vanavond en dat moest ook! Das (Robert van Dasselaar, red.) als koning van de assist, Smink (Ralf), Jordy (De Groot) en keepertje (Henry Timmer) waren ook echt goed man! Wat een wedstrijd!” glunderde de Nijkerker na de 5-2 zege van Watergoor op SV Putten.

Op de slotvraag of Watergoor met deze overwinning heeft laten zien dat ze eigenlijk zelf kampioen hadden moeten worden, besloot Kloostra: “De vraag stellen is ‘m beantwoorden, haha. Nee, Putten wordt de meer dan terechte kampioen.”

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen