WK St.Ayles roeien update maandagavond

Foto:

KORTGENE – Deze week wordt de WK St.Ayles skiff geroeid.

1300 deelnemers van over de hele wereld roeien mee. Waaronder 40 Zuidwallers uit Nijkerk.

Om goed onderscheid te kunnen maken tussen de skiffs schreven de Nijkerkers twee skiffs in: Team Zuidwal (met blauwe Skiff ‘de liefde’) en Team Noordwal (met rode skiff ‘de passie’). Er wordt geroeid in verschillende leeftijdscategorieën.

Zondag


Zondagmiddag openden de ambassadeurs van de deelnemende landen en de Commissaris van de Koning van Zeeland Polman het evenement. Daaraan was een prachtige vlootschouw verbonden. Alle 60 deelnemende boten deden met vlagvertoon mee aan deze openingsceremonie. Zo ook de Passie en de Liefde.

Maandag

De eerste wedstrijddag was het een onstuimige dag. Niet alleen qua weer (windhoos vlakbij in Zierikzee), maar ook qua roeien.
De volgende teams kwamen in actie:
2 x Mixed 50+ van zowel Zuidwal als Noordwal
2 x Dames 60+ van zowel Zuidwal als Noordwal
2 x 280+ heren van zowel Zuidwal als Noordwal


Er werd fanatiek gestreden. De baan bestond uit tien ‘lanes’ waarin een race van 2 km werd gevaren. De organisatie had een tribune ‘op het water’ opgezet. De teams werden door het aanwezige publiek fanatiek aangemoedigd.
De Mixed 50+ en de Mixed 60+ teams roeiden heel goed, telkens in de middenmoot, uiteindelijk eindigend op de vierde plek. Dat was net niet genoeg voor een finaleplek, want die zijn per heat voorbehouden aan de eerste drie gefinishte boten. De concurrentie in de genoemde klassen was erg zwaar, dus ook die vierde plek was zeer verdienstelijk.

Het behalen van de finaleplek: dát lukte het 280+ herenteam van de Zuidwal wél. Dit team bestaat uit vier roeiers (Gerard van Duuren, Jaap de Ruiter, Luc van der Vliet, Rein Koudijs en Martin van Werkhoven), waarvan de gezamenlijke leeftijd boven de 280 jaar moet zijn.
Het Nijkerkse team veroverde een finaleplek. Aan het einde van de maandag roeiden de zuidwallers voor wat ze waard waren. En dat was veel: ze eindigden op een zeer verdienstelijke negende plek en en mogen zich het negen-na-snelste 280+ team ter wereld noemen. Het Ierse team won de race en werd wereldkampioen.

bijdrage van Niek Visscher

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen