Marieke van Soest eerste Nederlandse met twee regenboogtruien tribiken

Foto:

BAIE COMEAU (CANADA) – Als eerste Nederlandse vrouw is het Marieke van Soest gelukt om Wereldkampioen te worden bij het tribiken.

Tribiken is een onderdeel van paracycling (fietsen voor mensen met een beperking). Team NLlid Van Soest komt uit in de klasse T1.
Van 10 tot en met 16 augustus werden in Canada de Wereldkampioenschappen voor paracycling gehouden. Als Europees Kampioen had Van Soest recht op deelname.

Op 11 augustus was haar eerste wedstrijd, de tijdrit van 18.9 km. In het parcours zat een pittige klim, die tweemaal moest worden genomen. Dit ging goed, want het bleek dat ze de tijdrit had gewonnen met 3 minuten en 42 seconden voorsprong op de nummer twee. De eerste regenboogtrui was binnen.

Na een rustdag stond op 13 augustus de wegwedstrijd van 28,4 km op het programma. Met de ervaring van de tijdrit besloot Marieke om maar vroeg in de aanval te gaan. Dat pakte goed zo uit, dat ze uiteindelijk met bijna 9 minuten voorsprong de wedstrijd wist te winnen. De tweede regenboogtrui was binnen.

In totaal wist Team NL 11 Wereldtitels te veroveren en daarnaast ook nog twee zilveren en één bronzen medaille.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen