Geslaagde jubileumwedstrijden bij Hoop op Geluk

Afgelopen weekeinde werden de jubileumwedstrijden ter ere van het 90 jarig jubileum van Hsv Hoop op Geluk gevist.

De wedstrijden werd vooraf gegaan door één minuut stilte voor de overleden Herman Davelaar, die dicht bij de vereniging stond.

De karperjubileumwedstrijd

Altijd weer een hoop werk om een grote wedstrijd in goede orde te organiseren.
Nadat we alle sponsering en prijzen rond hebben en natuurlijk alles er omheen zoals wegers, kantinegebeuren voor ontbijt, etc. zijn na de loting de deelnemers rustig naar het water toe gebracht. Ja, gebracht want elk koppel had natuurlijk 2 complete huisraden bij zich om de nacht door te komen en dat is veel gesleep. Daarom brengen wij de spullen van de deelnemers met de tractor en een kar op de stek.

De wedstrijd dan. Het loopt moeizaam om vis te vangen hier en daar worden wel een steur, brasem of graskarper gevangen, maar die tellen niet mee.
Zo rond 01:45 uur gaat er een beetmelder af bij de gebroeders Van Dasselaar. Zij vingen een mooie karper van 8 kg. Eindelijk vis op de kant, die telt. Dan is het weer rustig tot de morgen, rond 09:25 uur hadden “de Klaphekjes” een karper op de kant van maar liefst 14 kg! Zou de vis nu los gaan? Maar nee, pas om 11:45 uur is het opnieuw raak bij de van Dasselaartjes. Die tellen hun tweede karper van opnieuw 8 kg. Het is nu nek aan nek race tussen die 2 koppels. Het pleit wordt beslecht wanneer Bert en Rien (zo heten die van Dasselaartjes) om 13:45 uur weer een kaper landen, nu met een gewicht van 8,2 kg.
De andere deelnemende koppels vingen alleen vissen die niet meetelden. Wel jammer dat er zo weinig karpers gevangen werden, maar desondanks was het beregezellig bij de overige koppels.
De uitslag

Bert en Rien van Dasselaar 24,2 kg;
Guido en Henk Klaphek 14 kg.

De witvisjubileumwedstrijd

De wedstrijdvissers werden om 7 uur ontvangen met een heerlijk ontbijt verzorgd door Henk en Betsy. Rond 8 uur begon de loting en kon een ieder zijn visplaats opzoeken.

Onder werkelijk prachtige omstandigheden werd er gevist aan de Oostkant van de Arkervaart, en er werd redelijk gevangen.

De wedstrijd werd gewonnen door Ton Post met een gewicht van 6230 gram.
De tweede plaats was voor Klaas Bast met 3950 gram. Breun van Bokhorst viste een sterke wedstrijd en werd derde met 3840 gram.

Buffet


Na de weging trokken de vissers alsmede ook de karpervissers, die in plas Watergoor hun wedstrijd hadden gevist, naar het clubhuis waar een buffet klaar stond, aangeboden door Bonne Viande. Bonne uit Eemnes.
Na afloop ging iedereen voldaan huiswaarts met een prijs.

Meer foto’s in de fotoserie

bijdrage van Gert van Beek

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen