Na pittige wedstrijd verlies voor Flevo d1

Foto:

Het heeft even geduurd maar de Flevo dames mochten afgelopen zaterdag 17 september het waterpoloseizoen openen met een thuiswedstrijd tegen Proteus uit Twello.

Met 9 dames sterk en coach Wouter Haandrikman gingen de dames te water. De onderlinge afspraak was het focussen op het netjes verdedigen en het gebruiken van de snelheid in het team in de aanval.

De wedstrijd begon met meerdere uitsluitingen aan de kant van Flevo. Het werd gelijk duidelijk, dat de arbiters deze wedstrijd fel floten. In die vele ondertalsituaties was keepster Melissa van der Horst alert en wist ze meerdere aanvallen te stoppen. Flevo was nog erg aan het zoeken naar de juiste manier van verdedigen, toen het eerste doelpunt van de wedstrijd aan de kant van Proteus viel. Jette Bokkers wist daarna doormiddel van een strafworp de 1-1 op het scorebord te zetten.

De tweede periode hadden de dames uit Twello de overhand. Ze liepen uit op een voorsprong van 3 doelpunten. Direct aan het begin van de derde periode liep de Flevotegenstandet uit naar  1-5.. De Nijkerkse dames moesten wat terug doen. Door een goed opgezette aanval wist Jette Bokkers de bal vanaf eigen helft naar Charlotte van Hamersveld te passen. Van Hamersveld kwam vrij voor de keepster en schoot de bal in de touwen. Margrita Bolink was de hele wedstrijd erg fel. Ze wist meerdere dames van Proteus naar de kant te sturen met een persoonlijke fout. Ze wist door precies zo’n geval een mooi, snel één-tweetje op te zetten met Bokkers en de keepster te verrassen. Jeugdspeelster Lara van der Vliert was ook fel in de aanval en wist de 4-6 binnen te schieten.

Erop of eronder was het voor de dames. De ballen gingen er niet makkelijk in en het harde werken van de dames werd niet goed beloond door de scheidsrechters. Het was Lara van der Vliert die ontzettend netjes vrij kwam zwemmen op de 6- meter en de bal in te touwen wist te branden. Onder luidt gejuich werd deze aansluitingstreffer gevierd. Alleen was de wedstrijd nog niet over. Door veel duw-, trek-, zwem- en schreeuwwerk werden er door de uitploeg 2 tegendoelpunten opgeëist. Alleen Thalia Zwart kon nog wat terug doen: met een goede dreiging in een overtalsituatie schoot zij onder de armen van de keepster door

De pittige wedstrijd eindigde in 6-8 verlies. Gelukkig hebben de dames nu 2 weken om het beste beentje voor te zetten en lekker door te trainen richting de volgende wedstrijd: EZPC uit op 8 oktober om 21.00 in Elst.

Bijdrage van Jette Bokkers.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen