Makkelijke winst voor Sparta korfbal

De selectie van Sparta korfbal

HENGELO – Verder gaan op de flow van de goede tweede helft van vorige week tegen AKC was het devies tegen HKC.

In tegenstelling tot vorige week wilde Sparta dan ook voortvarend starten om ervoor te zorgen dat de tegenstander niet in de wedstrijd zou komen.

Na een snelle start met twee goals van Geert Drost en Marieke van de Kraats stond dan ook vlug de 0-2 op het scorebord. Een goede start zou je zeggen, maar al snel bleek dat HKC zich niet makkelijk gewonnen zou geven. Het spel en de scores golfde op en neer, waarbij Sparta de hele tijd aan de goede kant van de score bleef. Toch lukte het niet om afstand te nemen van HKC, wat dan ook resulteerde in een 8-10 ruststand.

Net zoals vorige week bleek de eerste helft geen goede voorspeller voor de tweede helft, want Sparta schoot direct uit de startblokken in de tweede helft. Helaas wel zonder Rik Vreekamp, want hij viel al snel in de tweede helft uit met een vervelende polsblessure. Voor hem viel Leon Woudenberg in, die ook al gauw zijn meerwaarde liet zien met een aantal mooie afstandschoten. Mede door drie van zijn goals groeide de voorsprong al vrij snel naar 8-16 voor Sparta. Dit zorgde ervoor dat de wedstrijd in het slot kwam. HKC kwam in de slotfase nog terug door een aantal te makkelijke goals, wat ervoor zorgde dat de einduitslag op 14-18 kwam te staan.

Al met al in de regenachtige omstandigheden een makkelijke overwinning voor Sparta. Mooi om te zien hoe weer de scoredruk goed verdeeld was over het team en ook hoe makkelijk invallers zich inpassen in de ploeg en mee weten te scoren. Volgende week staat het andere HKC uit Utrecht op het programma. Een bekende uit de oefencampagne waar er nog verloren werd tegen de korfballers uit Utrecht. Tijd voor revanche dus!