Monsterscore Sparta Nijkerk VR1

De vrouwen van Sparta Nijkerk hebben hun laatste thuiswedstrijd voor de competitie opgeluisterd met een 15-0 overwinning.

Hekkensluiter SSS VR2 was het haasje op de Ebbenhorst. Sparta deed daarmee goede zaken in de strijd om de derde periode.

SSS kwam vanuit Klaaswaal met 11 speelsters naar Nijkerk en had deze competitie nog geen enkel punt weten te behalen. Toch was het bewonderenswaardig hoe positief de speelsters in het veld stonden en probeerden te voetballen. Het kwaliteitsverschil was echter zo groot, dat vanaf minuut 1 de ene kans na de andere volgde voor de Spartanen. Binnen het kwartier was het al 4-0 en daar kwamen nog 5 goals bij voor de rust. Daar waar het er ook 10 hadden kunnen zijn. Doelpunten in de eerste helft van Ilse van Walsem (6x), Jeanique van Essen, Mareine Koole en Elouise van Ginkel.

Na de rust ging het allemaal wat moeizamer,. Misschien kwam dat door het warme weer. De teller bleef uiteindelijk steken op 15. Nina Veenstra en Merit van Dalen pakten hun doelpuntje mee. Ilse van Walsem ging op jacht naar de 10 goals. Dat lukte haar in blessuretijd. Een unieke prestatie, waarmee ze afscheid nam van het thuispubliek. Ze gaat volgend seizoen bij Saestum in de topklasse spelen.
Na afloop van de wedstrijd werd er ook nog afscheid genomen van rasechte Spartaan Kataline Hiensch en trainer Marcel van den IJssel.

Het echte afscheid is er nog niet, want volgende week zaterdag spelen de Spartanen in een rechtstreeks duel om de derde periode in Sassenheim tegen Ter Leede VR2. Door het verlies van IJFC (2-0 tegen de terechte kampioen Jodan Boys) heeft Sparta Nijkerk genoeg aan een gelijkspel om deel te mogen nemen aan de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse.