Zwak Telstar verliest eerste competitiewedstrijd

Telstar/Schoonderbeek 1 startte de competitie met een thuiswedstrijd tegen Elburg 1.

Na de voorbereiding, waarin een duidelijk stijgende lijn te zien was in tactisch spel en scorende vermogen, begon het team van startend coach duo Maarten de Jong en Henk van Ginkel met volle vertrouwen aan het nieuwe seizoen. Tijdens de wedstrijd bleek echter dat een goede voorbereiding geen enkele garantie geeft.

Telstar verloor met 14-16 en had dat volledig aan zichzelf te wijten.

De eerste helft startte gelijk opgaand. Beide ploegen wisten de korf om de beurt te vinden. Duidelijk werd dat Elburg de kansen rondom de paal zocht en ook wist af te maken. Telstar wist zich daar geen raad mee en maakte het zichzelf door overcompensatie nog lastiger. Dit leidde tot een voorsprong van twee doelpunten voor Elburg wat tot aan de rust werd volgehouden: 8-10.

De boodschap tijdens de rust was duidelijk: er is nog helemaal niets verloren, maar de concentratie en afronding moesten beter om aanspraak te maken op een overwinning. Met elkaar de overwinning binnen slepen was het devies.

Het was echter Elburg 1 wat scherper uit de kleedkamer kwam. De eerste twee aanvallen na rust werden door Elburg omgezet in goals en een voorsprong van vier punten. Een klap die Telstar niet meer te boven kwam. Beide ploegen kwamen in de tweede helft zes keer tot scoren, waarmee de eindstand werd bepaald.

Een off-day voor het vlaggenschip uit Hoevelaken. Het missen van opgelegde kansen over de gehele wedstrijd en de missende concentratie verdedigend in de eerste helft luidde een terecht nederlaag in. Volgende week gaat Telstar de rug proberen te rechten in de derby met Sparta Nijkerk. Op sportpark Luxool in Nijkerk zal om 15.30 uur gestart worden.