Zwakke eerste helft doet Sparta/Djops de das om tegen Telstar/Schoonderbeek

Foto:

Voor de korfballers van Sparta/Djops is ‘de Nijkerkse derby’ tegen Telstar/Schoonderbeek teleurstellend verlopen.

De Nijkerkers lieten zich in de eerste helft aftroeven door het achttal uit Hoevelaken. De geleden schade uit de eerste helft bleek na rust niet meer te repareren.

Een zonnig weertje en een affiche met twee clubs uit dezelfde gemeente. Normaal gesproken ideale ingrediënten voor een spannende pot korfbal. Waar Sparta/Djops vorige week een goede seizoensstart kende (11-14 winst bij Exakwa), begon de competitie voor de club uit Hoevelaken teleurstellend met een nederlaag tegen KV Elburg. Telstar/Schoonderbeek was er duidelijk op gebrand om in de tweede wedstrijd wel een goed resultaat neer te zetten.

Waar Telstar uitstraalde graag met de punten naar Hoevelaken te keren, begon het Spartaanse achttal zwak en moeizaam aan de wedstrijd. De Nijkerkers werden te vaak afgetroefd in duels en verdedigend werd te weinig gedaan om het aanvalsspel van de Hoevelakers te ontregelen. De uitploeg wist wel raad met de gekregen ruimte en kansen en liep al snel uit naar een comfortabele voorsprong van 6-12 in de rust.

In de tweede helft kwamen de Spartanen beter voor de dag. Er werd meer strijd geleverd en langzaam werd de achterstand verkleind. Telstar bleef echter regelmatig meescoren waardoor de in te halen achterstand te groot bleek voor Sparta/Djops. Eindstand: 15-18.

bijdrage van Jarno van de Bor

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen