Sparta/Djops ziet overwinning ontglippen in duel tegen KV Elburg

Foto:

Sparta/Djops slaagde er afgelopen zaterdag niet in om te winnen van KV Elburg.

De Nijkerkse korfballers moesten in de slotfase van de wedstrijd hun nederlaag op Sportpark Luxool accepteren.

Met één verandering in de basisopstelling begon Sparta/Djops aan de wedstrijd. Tom Lohuis verving de geblesseerde Daan Lam. Ook op de bank was er een wijziging. Wegens ziekte van hoofdcoach Brenda Voortman stond Sparta/Djops ditmaal onder leiding van Jochem van Ruler.

Een scherp begin was de belangrijkste opdracht die Van Ruler aan zijn team meegaf. Een zwakke start in de vorige wedstrijd tegen Telstar bleek fataal, en dat wilden de Nijkerkers deze week vermijden. En een scherp begin was precies wat ze kregen. Rianne van Valkengoed wist al snel twee keer de korf te vinden, en ook Martijn Kuipers, Rik Vreekamp en Mirjam Top leverden hun bijdrage, waardoor al snel een 5-1 voorsprong op het scorebord stond.

KV Elburg, dat zeker bij de heren veel lengte op de been bracht, voelde zich genoodzaakt om in te grijpen en probeerde met wissels meer grip te krijgen op de rebound. Hierdoor werd het voor de Spartanen moeilijker om het aanvalsspel van de tegenstander onder controle te houden, die via afstandsschoten steeds dichterbij kwam. De teams gingen de rust in met een stand van 9-7 in het voordeel van Sparta/Djops.

Na de pauze opende Jarno van de Bor de score met een strafworp. Daarna lieten de Spartanen kansen liggen in de afronding, waardoor Elburg de stand kon gelijkmaken en vooral via hun dames het initiatief kon overnemen. Met een sterke invalbeurt van Leon Woudenberg vochten de Nijkerkers zich nog wel terug naar een 13-11 voorsprong. Toch was het uiteindelijk Elburg dat, mede door slim uitgespeelde kansen rond de korf en een gemiste strafworp aan Spartaanse zijde vlak voor het einde, de overwinning binnenhaalde. De inzet was er deze week zeker, maar na afloop overheerste het teleurstellende gevoel dat er meer had ingezeten voor de Spartanen. Eindstand: 14-16.

Volgende week zaterdag speelt Sparta/Djops de laatste thuiswedstrijd van het veldseizoen tegen koploper Exakwa. Het duel begint om 15:30 uur op Sportpark Luxool.

Doelpunten Sparta: Rianne van Valkengoed 4, Jarno van de Bor 2, Mirjam Top 2, Rik Vreekamp 2, Leon Woudenberg 2, Martijn Kuipers 1, Tom Lohuis 1.

bijdrage van Jarno van de Bor

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen