Hoevelaken herstelt zich tegen DEV Doorn

Hoevelaken heeft zich zaterdag tegen DEV Doorn prima hersteld van de valse competitiestart in en tegen Renswoude.

Op Kleinhoven denderde Hoevelaken nog net niet over de bezoekers heen, maar veel scheelde het niet. Hoevelaken reeg kans aan kans, maar vond in vele gevallen een gele magneet tegenover zich. Deels door goed keeperswerk en deels door onzuiver inschieten redde de Doornse doelman meerdere malen de meubelen van DEV. Desalniettemin stapte Hoevelaken met een verdiende 3-1 overwinning van het veld.

Het was voor Hoevelaken tegen DEV een kwart wedstrijd wachten totdat de eerste treffer ging vallen. Na een aantal goede mogelijkheden was het na 23 minuten spelen uiteindelijk Paul Eleveld, die met een fantastische trap met links de bal achter de doelman van DEV wist te krijgen.
Zeven minuten na de openingstreffer was het opnieuw raak voor Hoevelaken. Na een leuke aanval tikte Roan van de Pol de bal kort op Joost van den Heuvel, die van net buiten het strafschopgebied het net op een indrukwekkende wijze liet bollen. Hoevelaken kwam daarmee op twee treffers, maar een veelvoud daarvan was na een half uur spelen niet onmogelijk geweest.

Aan de andere kant leek het een werkluwe dag te worden voor doelman Gijs Leebeek. Totdat in de 37e minuut DEV een vrije trap mocht nemen op een paar meter buiten de strafschopgebied. De Hoevelakense sluitpost kon de bal niet in één keer verwerken, wat DEV de mogelijkheid gaf om de aansluitende treffer te maken. De gasten, die vorige week tegen CDW nog een achterstand van twee treffers goedmaakten, kregen daarvoor tegen Hoevelaken geen gelegenheid. Hoevelaken was dominant, maar verzuimde nog voor de rust de marge verder op te voeren.

Na de pauze vergrootte Hoevelaken al binnen het kwartier de score weer naar twee treffers. Na een reeks gemiste kansen was het Joep Timmerman, die met een prima beweging zichzelf vrij speelde en de bal onhoudbaar voor de doelman van DEV in de hoek schoot. Kansen op de 4-1 waren aan Hoevelaken opnieuw niet besteed, al werden die met soms mooie combinaties en gedrevenheid veelvuldig gecreëerd.

Na de nodige wissels werd het Hoevelakense spel minder dominant en kreeg ook doelman Gijs Leebeek nog een aantal reddingen te verrichten. Het bleef echter bij 3-1 en daarmee verlaat Hoevelaken met stip de laatste plaats, met een stijging naar positie vijf op de ranglijst.